от Mandor » Пет Окт 15, 2010 10:13 am
Нарочно забавих отговора до следващия ден, та нещата да ми „отлежат“ в главата и да напиша всичко спокойно.
Отговарям подред.
„Това оценка ли го наричаш? Пак те питам - къде си дал нещо конкретно като информация - това не излиза както трябва, там има бъг и т.н.?“ — Списъкът с проблеми, който публикувах преди време, все още е актуален. Повече от половината неща в него са поправени, но не всичките.
„Ако беше добронамерен можеше да ми кажеш къде грешим…“ — Казах. Отговорите бяха точно два типа: „Това е от InDesign-а и не знам как да го поправя“ и „Нямаме ресурси да се занимаваме с това“. Въпреки това след време част от тези проблеми бяха поправени.
„… и как да си оправим грешките, щом толкова ти си навътре в нещата.“ — И на това вече съм отговарял. Щом се налага, пак ще повторя: Не съм работил с InDesign, нямам и намерение да се обучавам, затова нямам възможност да давам смислени съвети как да се коригират проблемите. Когато не зная нещо, си казвам директно, вместо да дрънкам глупости.
„Отстраних и недостатъците, които ти самия посочи в тази тема.“ — Както вече споменах, все още не са отстранени. Затова и не дублирах оставащите точки в списъка — стори ми се излишно. Не виждам какво му е толкова трудното — да се мине още веднъж по списъка и да се провери какво остава да се коригира.
„Сега пак се появяваш ти (анонимен разбира се)…“ — Оставам с впечатлението, че именно псевдонимът ми е причината за тази неприязън, която се излива върху мен още от момента, в който се включих във форума. Дали ако се бях регистрирал например като „Николай Мавров“ или „Пламен Колев“, отношението щеше да е по-различно? Май да. Опитвам се да общувам вежливо, да споря логично — с примери и доказателства, но в отговор получавам точно обратното — обиди, приписване на действия и намерения, каквито не съм правил или заявявал, явно пренебрегване на директните ми въпроси и т.н. Ето, дори и Sephiroth не пропусна „пътьом“ да ме наплюе, макар че не виждам никаква причина за изказването му — „HTML“, „твоята Читанка“, „камбанарията“… — все неща, за които не виждам основание. Единствено Lazy общува с мен като с човек — благодаря, Васко, оценявам го.
„… сипеш презрение към търговците…“ — Нямах намерение изказването за търговците да е презрително. Просто казах, че (цитирам) „нямат представа какви са особеностите на устройствата, които продават“. Дори мога да докажа това си твърдение, но едва ли те интересува. А и ти сам си забелязал някои от нелогичните моменти в „тестовете“ им, съдейки по следващия ти пост в техния форум.
„… никакви конкретни забележки (за разлика отпреди),…“ — Просто защото забележките са същите. Не са се появили нови проблеми (слава богу!), за да ги указвам изрично.
„… фръцваш се и си отиваш. Ами това е детско поведение.“ — Според теб колко обиди, преднамерено изкривяване на изказванията, тънки намеци за несъществуващи намерения и т.н. може да изтърпи човек, преди да махне с ръка и да каже „Аз бях дотук“? Вече плътно доближих тази граница. Щом като псевдонимът ми ме прави некомпетентен източник на информация по темата за електронните формати, а телефонното обаждане от търговец е сигурен признак за надеждността на тяхната информация, какво пък — няма да се „навирам“ със съветите си там, където не съм желан. В края на краищата изборът на източници и начин на действие си е изцяло твой.
Искрено желая успех на начинанието ви!