Да, когато човек има към конкретен съфорумник забележки, които не интересуват другите, по-добре е да се пише на лични. Алвин ми обърна внимание върху това и беше прав.
Аз също изпитвам голямо неудобство, когато чета текстове с грешки (всякакви). Възприемам всяка една грешка като нарушаване, накърняване на тъканта на текста и се чувствам сякаш страдам заедно с него. За мен той е като живо същество - диша, мърда, говори, може да ти се усмихне, може да заплаче, може да те трогне и т.н. Но за да го направи, трябва да е здрав - всяка една болежка намалява силата му.
Тъй че приветствам с две ръце идеята всеки съфорумник да си поглежда текста, преди да го публикува - дето се вика, да види какви ги е натворил, преди да ги покаже на другите
.
Има една такава мисъл - че пълният член и всякакви други граматически правила са измислени, за да разграничават грамотните от неграмотните. Малко са изключенията, при които неграмотен човек може да накара другите да възприемат написаното от него на сериозно - ИМА ги, но наистина са малко. Вярно, редактори и коректори поправят, но в един форум рядко има човек, който да изпълнява такава длъжност. Аз от време на време поправях грешки, които особено ме дразнят, обаче реших, че е по-добре да не си губя времето и да ги оставя да си стоят като въшка на чело, белким авторите им се усетят да си ги оправят
. Пoсле обаче се оказа, че те не могат, след като мине време - софтуерът не го позволява... Та така - гледайте какво сте написали, преди да натиснете бутона "Изпрати"