Начало форум Спорт

Спорт

Тема за обсъждане!

Място за обсъждане на спортни теми и събития

Тема за обсъждане!

Мнениеот Goa » Сря Юли 18, 2012 12:25 pm

Както знаете, предстоят сериозни промени в житие-битието на мисирския отбор. Тва е като да се преместиш от Телерик на Цариградско шосе, София, България в Майкрософт в Сиатъл, щата Вашингтон, САЩ, копеле. След края на успешния сезон 2011/12 от присъстващите на последния мач бяха обсъдени някои въпроси за бъдещето и сега ги представям тука в компактен вид с идеята всеки да си каже мнението, за да не ни посрещне новият сезон неподготвени като американски солджъри в Афганистан.

1. Имаме (ли) нужда от нови екипи. Според преобладаващото мнение имаме, още повече че идват и нови хора. Възникнаха следните въпроси:

а) Да поръчаме ли от Спортсдирект (или друг подобен сайт) комплект екипи с номера от 1 до 20? Тук проблемът е, че хората с номера над 20 може да не са съгласни да си сменят номера. Иначе екипите ще са евтини и може да ги дадем после за допълнително изписване на никовете, ако искаме.

б) Какъв да е цветът на новите екипи? Изказаха се мнения да съчетаем зеленото с друг цвят и да станем на райета, или изцяло да сменим цвета, или да заложим на оранжевото.

в) Допълнителен въпрос са вратарските екипи, които трябва да се различават от полевите.

2. За участието в мачовете. На всеки е ясно, че ще имаме проблеми със събирането. Понякога ще имаме твърде неудобни часове (8 сутринта, 10 вечерта) или пък много отсъстващи накуп. За да се избегнат ситуациите, при които на събралите се малко хора се налага да плащат повече пари и да се набутват само задето са дошли на мача, беше предложено да се събират някакви суми леко предварително, примерно месец за месец, с които да се покриват разходите за мачовете. Тук са възможни варианти: например всеки да си прецени колко често ще може да идва и да внесе съответната сума в "касата", която ще се отвори отново. (Без каса няма да минем.) Да речем, аз решавам, че ще играя в 4 мача тоя месец и внасям съответните пари, друг казва, че ще участва в 2 мача и внася 2 пъти по-малко и т.н. Или пък всеки да плати еднакво, пък който колкото пъти дойде, си е за негова сметка. Във всеки случай начинът, по който действахме досега, вероятно няма да е подходящ за новите условия. А внасянето на известни суми предварително действа и като някаква гаранция, че участието в отбора ще се възприеме малко по-сериозно.

Тук, разбира се, всеки е свободен да предложи нещо друго, по-добро.

3. В тая връзка ще се наложи да "назначим" касиер и предложението е за Пицата, тъй като той най-добре отстоява финансовите интереси на отбора.

4. Картотекиране и разкартотекиране. Първата част от проблема все още не е ясна и зависи от Лигата. Ако ни разрешат да картотекираме трима, ще се наложи да разкартотекираме минимум трима. Това могат да бъдат Хазерот, Жеката и ЦУП, за които е почти сигурно, че няма да се върнат на терена. Ще се наложи обаче на мястото на ЦУП като постоянен вратар да сложим друг играч, примерно Злобчо или Комисаря, за което те трябва да си кажат мнението дали са съгласни. (Постоянният вратар няма право да играе като полеви, иначе не се отличава с нищо друго от останалите играчи.)

Това са съвсем накратко обсъжданите въпроси, ако съм пропуснал нещо, можете да добавяте. Очаквам мненията ви.
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8366
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Тема за обсъждане!

Мнениеот tweeg » Чет Юли 19, 2012 2:54 pm

1. За смяна на екипете съм за но за смяна на титулярния цвят по-скоро не. От гледна точка на това че наповечето от нас тениските ни са тесни по обясними причини (предимно от свиването им от прането :twised: ) може да сменим тениските и да се оеднаквим горе долу на приемливи цени.

2. Тук като единствено смислено решение за мен е всички по равно. В противен случай няма смисъл от каса. Освен ако вариантът да предплатя за 1 мач на месец и като дойда втори и трети да не ми искате пари ви устройва. Тогава съм за :twised: .

3. Пицата е човекът :problem:

4. Въпреки че се съмнявам да позволят на Малиев и Галин преди началото на 2рия полусезон да играят поради късна регистрация, а Джуката май няма много желание да се включва в отбора, не виждам проблем да се разкартотекират поне 5-6 човека, които от години не са играли. Ако някой от тези хора не иска да бъде разкартотекиран и иска да играе - супер и без това ни липсват много хора. Нека напише един пост и това е. Ако не пише нищо значи няма интерес към отбора и няма смисъл да се занимава. Или ако да кажем поради контузия някой не може да играе половон или един сезон пак може да се разкартотекира и след това пак да се картотекира. Това за постоянния вратар и без това ми се струва малко проформа. Едва ли някой го следи толкова стриктно, но все пак не виждам смисъл при толкова неиграещи хора да имаме записан постоянен вратар.
tweeg
 
Мнения: 1017
Регистриран на: Сря Ное 21, 2007 6:54 pm

Re: Тема за обсъждане!

Мнениеот чък_норис » Чет Юли 19, 2012 4:27 pm

1. +1
2. +1
3. +1
4. +1
чък_норис
 
Мнения: 431
Регистриран на: Сря Фев 24, 2010 10:22 am

Re: Тема за обсъждане!

Мнениеот Goa » Чет Юли 19, 2012 5:26 pm

Като каза тениски, в Лидл видях едни тъмнозелени с черни вертикални кантове отстрани, които ми се сториха много добри на външен вид и струваха 12 лева. Дали са удобни за ритане вече не знам, може да се прежаля и да купя 1 да я опитам. Слагането на номера е лесно.
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8366
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Тема за обсъждане!

Мнениеот pizata » Чет Юли 19, 2012 9:04 pm

1. "За" за нови екипе
2. В началото на сезона всеки казва дали участва или не. Смятаме бройката е делим на мачовете за месец. Всеки съотборник чувстващ се част от отбора следва да внесе сумата до 10-число на месеца, в противен случай глоба - ???
3. Аз се цаня за домакин, касиерството е присъщо на Сашо или Гоа-та :problem:
4. Тука съм на малко по-различно мнение от Туиг и Чък, защото смятам, че ще ни разрешат да използваме Галин и Малиев още от самото начало, стига те да са сериозни и да искат да участват
Аватар
pizata
 
Мнения: 1113
Регистриран на: Сря Юли 30, 2008 9:20 am

Re: Тема за обсъждане!

Мнениеот fikata » Пет Юли 20, 2012 11:29 am

1. за нови екипи (май оттук е по-добре/на сметка, ако не друго поне може да ги пипнем и премерим)
2. "за" за събирането на парета предварително(май вече го решихме)
3. пас, но всички трябва да сме ангажирани, а не касиера да е пъдар!!!
4. тук няма да взема отношение, но е добре по-рано да се направят картотеки на попълненията, ей така да сме готови, ако лигата не се оглежда в датите вече.
fikata
 
Мнения: 561
Регистриран на: Вто Сеп 08, 2009 9:33 am

Re: Тема за обсъждане!

Мнениеот Yuli » Пет Юли 20, 2012 1:26 pm

1.Предлагам да останем поне със същия цвят екип, защото моят е нов и нямам нужда от друг.
2.Относно такса мач съм съгласен целия отбор да плаща за всеки мач, па който дошъл, дошъл. Иначе доста мачове няма да успеем да се съберем и няма смисъл дошлите да покриват липсите. На края ако дойдат 5 човека какво правим?!
Така хем всеки ще плаща по-малко, хем всеки ще има стимул да идва и да се съберем.
3.Пицата касиер? За мен не е проблем.
4.Няма смисъл хора, които не идват да останат картотекирани, ако има такива, които искат да играят, а нямат картотека. Колкото повече, толкова повече! :problem:
Yuli
 
Мнения: 178
Регистриран на: Нед Сеп 12, 2010 10:54 pm

Re: Тема за обсъждане!

Мнениеот zlobcho » Пет Юли 27, 2012 5:26 pm

за всичко съм съгласен, важното е да се събираме, че иначе резила ще ни е по-голям от този на ЦСКА, Левски и Лудогорец взети заедно :problem:
искаше ми се от време на време все пак и полеви да съм, ама като няма начин - ще играя само като вратар.
Аватар
zlobcho
 
Мнения: 629
Регистриран на: Вто Авг 14, 2007 9:23 am

Re: Тема за обсъждане!

Мнениеот Goa » Нед Юли 29, 2012 7:59 am

Как да няма начин - има :lolno: . Просто ще разкартотекираме 1 повече, отколкото ще картотекираме, и няма да пишем постоянен вратар.
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8366
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Тема за обсъждане!

Мнениеот Goa » Чет Авг 02, 2012 5:05 pm

Времето тече, а сме доникъде. Само 6 човека казаха нещо в тази тема и проблемите си стоят нерешени, а ето какво прочитам днес във форума на Лигата:

1. Сезонът ще започне на 01-02 Септември!
2. Срокът за изпращане на картотеките ще бъде до 17.08 (Петък) като моля да няма никакви забавяния, защото бихме желали на 19.08 (Неделя) да обявим резултатите и всеки да може да си прави сметка отрано с какво разполага.

Днес е 2 август и изобщо не се знае кои хора ще картотекираме. Почти сигурен съм, че ще имаме право на 3 нови картотеки, а изведнъж се появиха повече от трима желаещи. С предимство поради по-ранната регистрация са Галин и Илия, третият може да е Христо, или Пламен, или Джонев, или... може и да изпускам някой (Джуката отпада). Кой и кога ще го реши тоя въпрос? Аз съм на линия до 10-11 август, после не ме търсете, тъй че имаме 7-8 дена да изпратим новите картотеки. После новите хора няма да могат да взимат участие, дори и да им е разрешено, ако нямат екипи с номера.

П.П. Понеже никой не взе отношение към дадения за обсъждане текст от срещата на представителите, написах като отговор моето собствено мнение.
П.П.П. За да спестя време, на всички новорегистрирани изпращам на пощата миналогодишните файлове за картотекиране с молба да ги попълнят и да ми ги изпратят обратно ЗАЕДНО С ЕЛЕКТРОННА СНИМКА с достатъчно добро качество.
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8366
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Тема за обсъждане!

Мнениеот galin » Пет Авг 03, 2012 12:12 pm

Привет, от мен са изпратени картотека и снимка....
По другте въпроси не съм дал мнение, щото съм съвсем нов, но следя дискусията... :wink:
galin
 
Мнения: 33
Регистриран на: Чет Юни 21, 2012 9:46 am

Re: Тема за обсъждане!

Мнениеот Goa » Вто Авг 07, 2012 1:38 pm

Напомням, че съм изпратил на пощите на петима човека файловете за регистрация, а досега съм ги получил попълнени само от двама - Христо (h100) и Галин (galin). Същите двама са ми изпратили и снимки (тази на Галин е доста малка, но да се надяваме, че ще я приемат. Галине, може ли да ми я пратиш в jpg-формат? Аз я обърнах в такъв, но се получи много малка).

Илия има ли желание да се картотекира? Другите двама, на които съм пратил, са Пламен и Стефан.
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8366
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Официално съобщение от Лигата

Мнениеот Goa » Съб Авг 25, 2012 11:47 pm

Най-после има яснота около провеждането на новия сезон. Копирам тук от съобщението на Директора нещата, които пряко ни засягат.

4. Форматът на турнира е както следва:
--> Втора Лига - 12 отбора, играят 2 пъти всеки срещу всеки, след което групата се разделя на горна и долна шестица, които играят по още веднъж,за да определят както следва:
- отборите на първо и второ място печелят промоция в Първа Лига
- отборът, завършил на трето място играе бараж за участие в Първа Лига срещу 12-тия в Първа Лига
- отборите завършили на 11-то и 12-то място изпадат в Трета Лига
- отборът завършил на 10-то място играе бараж за оставане във Втора Лига срещи третия от Трета Лига.
Общо - 27 кръга

6. От настоящия сезон административното управление ще се извършва както следва:
--> ОК на ЛИгата, което ще взема всички решения по правилниците на първенството в състав:
1. Борис Модев
2. Георги Христов
3. Алек Василев
4. Александър Ингилизов
5. Николай Петров

Последните трима са представители, избрани от отборите!

--> Изпълнителен Комитет, който се грижи за директното администриране на турнира по отношение размествания на мачове, осигуряване делегати и т.н. Той е в състав
1. Борис Модев
2. Георги Христов
3. Александър Ингилизов

--> Алек Василев поема връзката с медиите, писането на статии и обзори за мачовете и всичко, което касае представянето на Лигата пред света Smile

--> За комуникацията с отборите отговарям аз. Каквото имате като въпроси и т.н. - давайте го към мен на Лично или по телефона!

7. ВАЖНО! Бе взето решение след като се обяви програмата, всеки отбор да каже за кои дати желае отлагане на мачовете си! Молби за отлагане през сезона НЯМА да се приемат, за да не се достига до проблемите, с които се сблъскахме през изминалия сезон. Ще позволим административно отлагане само с молби, пуснати до 1-ви Септември тази година. Разбира се, възможностите за разместване в самите кръгове си остават, както и досега.

8. ВАЖНО! Резултатите от проверката на трансферите ще бъдат обявени до Понеделник сутринта (10:00)

9. ВАЖНО! Поради все по-ниската активност на форумите като цяло, беше взето решение мерките за картотекиране на нови играчи да бъдат малко отпуснати с цел отборите да могат по-лесно да сглобяват своите състави, както следва:
- срокът за участие се намалява на 6 месеца след първото мнение и това решение влиза в сила от СЕГА.
- срокът за участие ще се намали на 4 месеца след първото мнение от зимния трансферен прозорец и ще остане така занапред!
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8366
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Тема за обсъждане!

Мнениеот pizata » Пон Авг 27, 2012 10:14 pm

пичове, има намаления екипчета - 22,50 лева тениска и гащета
в спорт депо. даже има и XL размери :problem:

http://www.sportdepot.bg/bg/product/spo ... lJZD01MQ==
Аватар
pizata
 
Мнения: 1113
Регистриран на: Сря Юли 30, 2008 9:20 am

Re: Тема за обсъждане!

Мнениеот Goa » Вто Авг 28, 2012 10:19 am

Само тоя цвят ли са? Не можах да разбера има ли други. Отзад не вярвам да има номера?
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8366
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Тема за обсъждане!

Мнениеот Goa » Пет Сеп 21, 2012 10:06 pm

Създадох гугъл-документ за финансите на отбора. Който иска да го види, да ми каже g-mail адреса си, може и на лична :lolno: .
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8366
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Тема за обсъждане!

Мнениеот Goa » Съб Ное 03, 2012 1:18 pm

Уважаеми участници,

искаме да Ви уведомим, че в резултат на подписания миналата седмица договор между нас и PUMA, от настоящия кръг мачовете от Форумната лига ще се играят с топки, осигурени с тяхното спонсорство. На Лигата са предоставени: 20 футболни топки King match, Fifa approved 2007, които не са точно това, което очаквахме, но все пак са качествени и най-важното БЕЗПЛАТНИ. Освен топките, PUMA ни педоставят: 15 съдийски екипа, 21 екипа награда за шампиона на Форумната лига, които ще се предоставят след края на сезона на Победителя, след като бъдат договорени цветове, размери и т.н., лекарски чанти за медицинските лица на турнира, 40 капитански ленти за всички отбори, помпи, чували за топки и ПРАВОТО НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В ЛИГАТА ДА ПАЗАРУВАТ СТОКИ НА РUMA НА ЦЕНИ НА ЕДРО С ПОСРЕДНИЧЕСТВОТО НА ЛИГАТА!!! За целта съвсем скоро ще предоставим на вниманието Ви виртуален каталог, в който ще видите всички стоки и цените им, без и с отстъпката, която е значителна. Молим представителите на отборите да сведат до знанието на съотборниците си тази информация и ако желаят да закупят нещо да се свържат с нас, защото ще правим поръчка най-много веднъж месечно - в случая в края на ноември ще бъде първата!!!
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8366
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Тема за обсъждане!

Мнениеот sasho_angelov » Съб Ное 03, 2012 9:40 pm

Някой носи ли му се екип Пума???
sasho_angelov
 
Мнения: 1359
Регистриран на: Пет Окт 19, 2007 4:05 pm

Re: Тема за обсъждане!

Мнениеот tweeg » Съб Ное 03, 2012 10:14 pm

Ако не става Пума може Пумба. По-добре от Космос. Много съветско звучи. Само да видим офертата, че предполагам със цени на едро ще е към стотина лева :shifty:
tweeg
 
Мнения: 1017
Регистриран на: Сря Ное 21, 2007 6:54 pm

Re: Тема за обсъждане!

Мнениеот Goa » Нед Ное 04, 2012 12:51 am

Има май каталози, ще ги разгледаме.
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8366
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Следваща

Назад към Спорт

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron
Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта