Начало форум Административни

Административни

Trip за администратор - предложение

Теми за организацията и модерирането на форумите. Ако имате оплаквания или предложения - публикувайте ги тук

Trip за администратор - предложение

Мнениеот robinofloksli » Пон Мар 07, 2011 8:23 pm

Това е тема за нов модератор. Трип. Познавате го добре. Моля всички които имат мнение по въпроса да го дадат, ако и да са го правили в някоя друга тема. Някои лично мои убеждения по въпроса:
- според мен не бива да има повече от трима модератори по едно и също време. Ако кандидатурата на Трип бъде приета аз ще се оттегля от тази си роля. Напоследък и без друго не съм модерирал никого и нищо.
- Модераторите трябва да работят като екип и да вземат решения по болни въпроси съвместно
- Модераторите трябва да се сменят честичко.
- Модераторът трябва да е човек защитаващ добрия тон и културата на дискусиите във форума. Да не взема страна по спорове, да бъде максимално обективен и по възможност безпристрастен. Доколкото познавам Трип - той има всички тези качества.

Моят глас (на форумник) е ЗА.
Да не се взема насериозно...
Аватар
robinofloksli
Модератор
 
Мнения: 1695
Регистриран на: Сря Яну 08, 2003 2:15 pm

Re: Trip за администратор - предложение

Мнениеот Йордан Янков » Пон Мар 07, 2011 8:53 pm

Аз съм "За", но Робин трябваше да направи темата Анкета за да е по-лесно. Както и да е - не сме много - ще се преброим и така.

Аз лично нямам много време напоследък и следя само някои теми. Не знам дали така има смисъл да продължавам да бъда модератор. Тази баталия съвсем случайно е прочетох днес. Да не говорим, че може би съм твърде рязък в някои мои включвания.

Колкото до пускането на реклами за е-Книги в сайта на Ефремов - всеки може да го прави стига рекламата да е за нещо свързано с фантастиката. Написал съм цял ферман инструкции как става, останалото е желание.
Метаморфи от всички Вселени - обединявайте се!
Аватар
Йордан Янков
 
Мнения: 1320
Регистриран на: Нед Яну 05, 2003 12:51 pm

Re: Trip за администратор - предложение

Мнениеот Трип » Пон Мар 07, 2011 8:56 pm

Аз точно това имах предвид поначало като дадох примера с е-книги :) Доколкото помня, наред с префасонирането на мястото се носеше и идеята то да е общо И в това отношение.
Трип
 

Re: Trip за администратор - предложение

Мнениеот bogdanov » Пон Мар 07, 2011 9:07 pm

ЗА - Трип. И най-вече с огромен интерес.

П.С. Колко гласа трябват?
bogdanov
 
Мнения: 797
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 9:21 pm

Re: Trip за администратор - предложение

Мнениеот Goa » Пон Мар 07, 2011 9:17 pm

Копи-пейст:

Ивайло Иванов написа:И така - има кандидатури за нов модератор. Едната вече намери първите си поддръжници. И другата ще си ги намери.
Само че... демокрация, демокрация - ама с тая демокрация - вижте докъде я докара България.
Не, че е нещо лошо, но без единоначалие на някои възлови места - нищо не излиза. Единоначалник - администраторът.
Мисля, че кандидатурата на Трип за модератор е тенденциозна - за "разчистване" на лични сметки.
От друга страна - мисля, че модераторът не е нужно да се харесва на всички, не е нужно даже да се харесва и на мнозинството. Стига само да си върши работата.
Затова - подкрепям кандидатурата на Трип. Дайте му модераторски права - за месец-два. А после ги дайте на друг, който изяви сериозно желание за това. И така - няколко пъти. Накрая да остане онзи, който най-добре си върши работата.
Как е?
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8368
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Trip за администратор - предложение

Мнениеот Threed » Пон Мар 07, 2011 9:21 pm

Нов съм тук и не го познавам, но нямам нищо против. Стига да има желание самият той, съм „За!”
Threed
 
Мнения: 49
Регистриран на: Пон Фев 21, 2011 12:43 am

Re: Trip за администратор - предложение

Мнениеот ogonommo » Пон Мар 07, 2011 10:29 pm

Както вече казах, аз съм ЗА.
...
Аватар
ogonommo
 
Мнения: 240
Регистриран на: Нед Май 02, 2010 5:18 pm
Местоположение: Пловдив

Re: Trip за администратор - предложение

Мнениеот Sephiroth » Пон Мар 07, 2011 11:03 pm

Аз съм против. Достатъчно говорих по въпроса защо в другата тема.
Аватар
Sephiroth
 
Мнения: 622
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 4:59 pm

Re: Trip за администратор - предложение

Мнениеот Goa » Пон Мар 07, 2011 11:31 pm

Темите, водени от Трип в клуба, са сред фаворитите ми за тези 15 години, откакто ходя на сбирки. Липсват ми и съжалявам, че скоро не сме имали такава тема.

Форумът обаче е друго нещо. Ще говоря открито и искрено, но с едно много силно намигане, и се надявам мнението ми да бъде оценено именно така, а не като злонамерена атака, макар че нямам големи основания за такава надежда. Но все един ден трябва да дойде момент, в който човек претръпва и престава да се тръшка и да си губи съня - дано този момент да е дошъл и за мен. Ще го разбера през следващите дни :).

Моят глас е "против". Мога да групирам основанията си в три аспекта. И понеже в момента съм под влиянието на Алек Попов и неговата "Черна кутия" :problem:, с пълното съзнание, че това може да доведе до изкривено възприятие и още по-тенденциозно отношение към мнението ми, ще си позволя известна литературна фриволност, пък ако ще танковете да дойдат :problem: .

И така. Първо, Трип умее добре да си служи с езика и често използва уменията си, за да пуска привидно безпристрастни и умерени за страничния читател коментари, които обаче имат скрита персонална целенасоченост и са адски уязвяващи (нарочно използвам мека дума). Такива умения в ръцете на модератор са смъртна опасност за форум, който не е негово притежание. Или поне за част от редовните му посетители, които лесно може да разпознаят в негово лице овластен убиец, безукорно облечен, добре изглеждащ и привидно безстрастен (сега ако някой не се хване за тая хиперболизирана метафора, няма да е интересно :problem:).

Второ, същевременно Трип реагира като смъртно обиден на някакво абсолютно безобидно и открито подмятане, заради която реакция една седмица бях в ступор и не съм спал нормално - нещо, което не са ми докарвали даже Робин и Роланд с постоянните си подигравки :problem: . Има една-две сцени със Спок в сериите от Стар Трек, които са идентични на разигралата се ситуация, даже смятах да му ги цитирам в лична бележка, но реших, че само ще влоша положението и се отказах. Знаете какво представлява Спок, няма нужда да ви обяснявам повече. (За който не е разбрал - това беше второто литературно отклонение :problem:.) По-късно имаше и други, по-директни реакции, но не към мои действия, така че няма да ги споменавам конкретно. Всичко това води до същата опасност, спомената по-горе.

Като обобщение дотук, смятам, че умереността и безпристрастността на Трип са само привидни не само в неговите действия, но и в реакциите му спрямо действията на другите. Отвътре бушуват изгарящи страсти и бла-бла-бла, как беше нататък, ако изобщо беше така :problem:. С едно изречение, от моя гледна точка избирането му за модератор ще е грешка. Което ни води към третото: за мен и още някой може да е така, но за други не само няма да е грешка, а напротив - ще е или ще изглежда (поне на първо време) като печеливш ход. Някои от тези последните отсега са наясно, че това във времето ще има лоши последствия за форума и клуба и са доволни, защото това е и целта им - на тях просто не искам да им е кеф за сметка на клуба; други няма да го усетят, докато стане късно, но и тогава, както и сега, няма да изпитат чувство за загуба - тях искам да предпазя от неволна (макар и безразлична за тях) грешка. Старият превратаджия Одисей например е ясен - той ще получи душевен оргазъм, че е успял най-накрая да разхвърля кеглите, отказващи да паднат от толкова много време (още една успешна точка в биографията му); Данчо е умствено ангажиран с друга, много по-важна дейност; Ого няма необходимия минимум информация, нито пряко отношение към клуба, и т.н., да не продължавам; но Робин - ето, това вече е изненада. От едно негово споменаване разбирам, че в живота му е настъпило много радостно събитие и ако не съм разбрал погрешно - ЧЕСТИТО, Робин, потаен пират такъв!!! - но това явно го е направило индиферентен към спецификата и проблемите, към нуждите и слабостите на клуба и форума. По друг начин не мога да си обясня позицията му.

... Е, драги ми Уотсън, скъпи Хейстингс и приятелю Вол номер десет, достатъчно отегчихме нашите слушатели, не смятате ли? А онези, които не отегчихме, успяхме да обидим или най-малкото да засегнем. Нека спрем дотук, макар границите на разумното поведение, така или иначе, отдавна да са прехвърлени. Но кой би успял в помислите и деянията си, придържайки се само към разумното? Не и ние, приятелю, не и ние... Нека сега оставим демокрацията да си свърши работата, а ние с теб, приятелю, да се обърнем на другата страна и да се опитаме да поспим, че утре - знаеш, нали? - онова утре, което е тъй неуловимо като полъх от вятъра на въображението и тъй близко като ръка, поставена от другата страна на стъклото - онова утре, което бъдещето ни отправя като вопъл към нашето сега - то все още ни чака и не се е отказало да ни почака още малко...
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8368
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Trip за администратор - предложение

Мнениеот Ивайло Иванов » Пон Мар 07, 2011 11:53 pm

Аз от самото начало съм за запазване на статуквото. Ако изборите бяха между Робин и Трип - щях да гласувам за Робин. Но щом като на Робин му е омръзнало и участвам в тези избори - оттеглям гласа си за Трип и предложението ми остава новият модератор да за месец-два. Който и да е. След което да бъде сменен. По същество - същото предложи и Робин: да се сменят честичко.
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am

Re: Trip за администратор - предложение

Мнениеот bogdanov » Вто Мар 08, 2011 12:00 am

Старият превратаджия Одисей например е ясен - той ще получи душевен оргазъм, че е успял най-накрая да разхвърля кеглите, отказващи да паднат от толкова много време (още една успешна точка в биографията му)


Goa, това минава границите, много повече отколкото дори на теб мога да позволя.
Ако трябва да резюмирам думите ти - пазете се деца, добри ловци няма в гората. Сега е зле, ама да знаете ако изберете оня страшния какво ви чака.
За форум, пълен с хора които работят добре с думите, речта ти определено издиша.
Само хора като Туид (бе позабравил съм Мечето Ръкспин, как точно беше името) ще ти се вържат. А те не ти трябват.

Най-големият ми грях към тоя клуб е, че 2003-та отстъпих на Гачев и оставихме Генерала още една година да води клуба. Резултатите ги виждаме. Сега се явява човек, който поема неблагодарна задача да рине лайна, които не са негови. И най-вече при условие, че ги вижда тия лайна.
Аз нямам вяра в клуба, но той вижда някаква надежда и трябва да бъде подкрепен.
Сегашната ситуация е патова - темата за установен извънземен живот /цитирана и от Ройтерс и ББС/ си мина между другото, а се занимавахме с глупости.
Лично мнение, че клуба някъде да изпадне още, надявам се да се промени на добро.

П.С. Вероятно като модератор си ми чел дискусията с Тудиъл. Голяма част от нещата се отнасят и за теб.
П.П.С Аз съм и за Фат Джим. Но той е малко като добрия вълк Лупи /оригинала, не евролъжеца/ - каквото и да направи, все ще го имат за лош.
bogdanov
 
Мнения: 797
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 9:21 pm

Re: Trip за администратор - предложение

Мнениеот Goa » Вто Мар 08, 2011 12:11 am

Споко де, ти колко пъти отиде смело там, където човек не е стъпвал, и то съвсем нарочно, пък не само не те модерирах, ами не ти се и емнах даже :problem:

Проблемът, драги, не е, че някой вижда лайна (щом толкова ти харесва тая дума, дай да я поексплоатираме още) - всеки вижда лайна; проблемът е, че всеки вижда различни лайна и не ни трябва модератор, който освен лайната, които всички виждат, ще чисти и лайната, които само той и още един-двама виждат.
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8368
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Trip за администратор - предложение

Мнениеот robinofloksli » Вто Мар 08, 2011 12:11 am


И така. Първо, Трип умее добре да си служи с езика и често използва уменията си, за да пуска привидно безпристрастни и умерени за страничния читател коментари, които обаче имат скрита персонална целенасоченост и са адски уязвяващи (нарочно използвам мека дума).


Нима за мен не можеш да кажеш същото, без да броим уменията с езика?


Такива умения в ръцете на модератор са смъртна опасност за форум, който не е негово притежание.

:problem:

Това е адски забавно! Теб те е страх, че простите форумници ще пострадат от изтънчената ирония на Трип, бидейки неспособни (горките!) да му отвърнат адекватно?


Или поне за част от редовните му посетители, които лесно може да разпознаят в негово лице овластен убиец, безукорно облечен, добре изглеждащ и привидно безстрастен (сега ако някой не се хване за тая хиперболизирана метафора, няма да е интересно :problem:).

Самата метафора не е интересна, защото 1) не е метафора и 2) не се отнася за обекта на метафоризиране.
Второ, същевременно Трип реагира като смъртно обиден на някакво абсолютно безобидно и открито подмятане, заради която реакция една седмица бях в ступор и не съм спал нормално - нещо, което не са ми докарвали даже Робин и Роланд с постоянните си подигравки :problem: .


Ревнувам и съм горчиво обиден! Трип, искам уроци!


Като обобщение дотук, смятам, че умереността и безпристрастността на Трип са само привидни...


Същото може да се каже и за мен. Например аз съм крайно агресивно настроен и дълбоко предубеден към теб. А някои други направо не мога да ги понасям, няма да цитирам имена.


но Робин - ето, това вече е изненада.


Защо? Аз винаги съм се разбирал добре с Роланд и Трип, много ги уважавам и двамата и съм много съгласен с тях по ред въпроси.

От едно негово споменаване разбирам, че в живота му е настъпило много радостно събитие и ако не съм разбрал погрешно


Не, не си разбрал погрешно, така е. Просто не обичам да се хваля с неща от личен характер.

ЧЕСТИТО, Робин, потаен пират такъв!!!


Благодаря, като се видим ще почерпя.

- но това явно го е направило индиферентен към спецификата и проблемите, към нуждите и слабостите на клуба и форума. По друг начин не мога да си обясня позицията му.


Както винаги не си прав.

Като цяло - нямам никакво намерение да правя анализ на мотивите ти, уважавам вота ти и тн, просто ми станаха забавни някои моменти в изказването ти.
Да не се взема насериозно...
Аватар
robinofloksli
Модератор
 
Мнения: 1695
Регистриран на: Сря Яну 08, 2003 2:15 pm

Re: Trip за администратор - предложение

Мнениеот Ивайло Иванов » Вто Мар 08, 2011 12:15 am

А-а-а-а - Богданов, не можеш да подкрепиш и двамата!
Или овластения убиец, или добрия вълк Лупи - иначе бюлетината ти е недействителна.

ПП - няма ли да се пишат предизборни платформи?
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am

Re: Trip за администратор - предложение

Мнениеот Goa » Вто Мар 08, 2011 12:20 am

@Робин
Ако наистина са ти станали забавни (по какъвто и да е начин, включително умилителен), значи мисията е изпълнена :problem:
Но едно нещо не си разбрал, а друго си разбрал, но не си изтълкувал правилно :wink:. Говорим за модераторски действия, а не за форумни спорове - т.е. за действия, срещу които нямаш физическата възможност да отвърнеш :lolno: . Що се отнася до твоята позиция, подсказка - това не беше написано в прав текст :wink:

@Ивайло
Моля ти се, не ползвай моите метафори - те са просто литературна измислица, всяка прилика с действителни лица и т.н. :problem: . За тези на Одисей не знам, той да си каже.

Официално обявявам, че повече няма да влизам в тези теми - моля някой друг да брои гласовете после.
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8368
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Trip за администратор - предложение

Мнениеот robinofloksli » Вто Мар 08, 2011 12:29 am

Goa написа:@Робин
Ако наистина са ти станали забавни (по какъвто и да е начин, включително умилителен), значи мисията е изпълнена :problem:


Много отговорно изказване на модератор, няма що. Вместо да гласуваш и да си обосновеш вота - оказа се, че си търсиш някой който да ти се кефи на словоизлиянията?

Но едно нещо не си разбрал, а друго си разбрал, но не си изтълкувал правилно :wink:.


Трудно е да се разберат несвързани бълнувания, дори от съответния специалист (а аз не съм такъв)


Говорим за модераторски действия, а не за форумни спорове - т.е. за действия, срещу които нямаш физическата възможност да отвърнеш :lolno: .


Напротив, имаш, макар и не толкова директно. Не случайно модераторите са трима и неслучайно се модерират само най-грубите прояви

Що се отнася до твоята позиция, подсказка - това не беше написано в прав текст :wink:

А ще подскажеш ли кое беше "това", че блокирах ?
Да не се взема насериозно...
Аватар
robinofloksli
Модератор
 
Мнения: 1695
Регистриран на: Сря Яну 08, 2003 2:15 pm

Re: Trip за администратор - предложение

Мнениеот Roland » Вто Мар 08, 2011 5:54 am

Още един глас за Трип. Гоа за пореден път се проявява като драматично ненаблюдателен, иначе тия глупости за тенденциозността нямаше да ги приказва. При Трип тенденциозност няма никога. Има само гузна съвест у отсрещния, който ОЧАКВА да бъде иронизиран...
Аватар
Roland
 
Мнения: 435
Регистриран на: Сря Мар 03, 2010 12:45 am

Re: Trip за администратор - предложение

Мнениеот Мартин » Вто Мар 08, 2011 10:39 am

Аз съм ЗА.

Нека не превръщаме това в някакъв съдбоносен избор. Аз поне не гледам на него така. Това решение не е необратимо, пък и винаги могат да се извлекат поуки.

Може би защото в момента съм на подобен акъл, но предпочитам някой, който може да сбърка, но все пак ще действа, отколкото пасивността и апатията, проявявани обикновено при възникването на конфликти.
Мартин
 
Мнения: 469
Регистриран на: Пет Фев 26, 2010 11:12 pm

Re: Trip за администратор - предложение

Мнениеот Трип » Вто Мар 08, 2011 12:26 pm

Робин вече два пъти повтори, че модерирането е съвместна задача; аз обаче виждам проблем.

Гоа е безразличен към голяма част от глупостите, ставащи тук. ЕксПешо няма възможността да модерира. Какво ще се случи, ако направя предложение на някого от тях да се изтрие пост/заключи тема/предупреди/накаже потребител - каквото и да е, но нещо, което трябва да се случи НА МОМЕНТА, - а не получа отговор? Съвсем реален риск.
Трип
 

Re: Trip за администратор - предложение

Мнениеот Threed » Вто Мар 08, 2011 12:59 pm

Не че ми влиза в работата, ама трябва ли един обикновен вот да преобръщате в спорове…
П.П. Аз съм и за Ивайло, и за Трип, напрактика неутрален... Обаче, много ми допада идеята на Ивайло, а и се надявам да я одобрите- администраторите да се сменят на 2-3 месеца, докато се избере най- подходящия за тази дейност.
Threed
 
Мнения: 49
Регистриран на: Пон Фев 21, 2011 12:43 am

Следваща

Назад към Административни

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron
Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта