Начало форум Административни

Административни

Гласуване - ЗА или ПРОТИВ налагане на БАН

Теми за организацията и модерирането на форумите. Ако имате оплаквания или предложения - публикувайте ги тук

Да бъде ли наложен БАН на Ивайло Иванов?

Анкетата свършва на Вто Ное 19, 2013 7:18 pm

НЕ
8
62%
ВРЕМЕНЕН БАН
0
Няма гласували
ДА (постоянен бан)
5
38%
 
Общо гласове : 13

Re: Гласуване - ЗА или ПРОТИВ налагане на БАН

Мнениеот Goa » Пон Ное 18, 2013 11:32 pm

Темата ще бъде закрита на 19-ти вечерта, когато е крайният срок за гласуването. Вярвам, че всички, които имат желание да четат и пишат в този форум, дотогава ще вземат отношение. Ако не вземат и после се жалват, че 2 седмици не са им стигнали, значи просто влизат по-рядко от 1 път на 2 седмици. Което не е кой знае какъв показател, но все пак...
Дотук има 12 гласа и поне двама не сме гласували, тоест 14 или малко повече хора са взели участие в темата. Ще се учудя, ако активността надхвърли 20 човека. ПРИКАНВАМ всеки гласувал да обяви публично гласа си.

П.П. Една прогноза: тази тема ще бъде една от последните за този форум. Според мен той вече си изпя песента, тъй като болшинството пишещи за толкова време така и не разбраха, че трябва да се държат като разумни възрастни хора. Дори в тази тема почти всеки пост съдържа някакви квалификации, нападки и направо обиди. Ако такава е представителната извадка от българската интелигенция, хич не е за учудване защо десетилетия наред тънем в мизерия и краят й не се вижда.
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8368
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Гласуване - ЗА или ПРОТИВ налагане на БАН

Мнениеот bogdanov » Пон Ное 18, 2013 11:34 pm

Официално съм гласувал ПРОТИВ бана. Причините са много, но една от тях е, че това е единственото място, което остана за комуникация с Фат Джим извън творчеството му.
Другото е, че последните две седмици с Шаркан сме на еднакви позиции и това много силно ме притеснява. Затова, лично на мен, ми е нужна различна гледна точка.
Извън всичко това, тоя форум си замина, когато не разрешиха на как му беше тук ника от Шадоуденс да стане модератор.
От тогава, като се изключат литературните откъси, които публикува Сашо /да не се бърка с комплексарщините му/ в този форум няма нищо за четене.
bogdanov
 
Мнения: 797
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 9:21 pm

Re: Гласуване - ЗА или ПРОТИВ налагане на БАН

Мнениеот bogdanov » Пон Ное 18, 2013 11:36 pm

ГОА - вярвай ми, положението в българската Ентелегенция е много по-зле. Тук основно сблъсъка е на ЕГО-та, но няма подли удари под кръста. Там е ужасно - всеки е гений, а всички други некадърници. И важи правилото - аз го мислех за поет, а той излезе обикновен пияница.
bogdanov
 
Мнения: 797
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 9:21 pm

Re: Гласуване - ЗА или ПРОТИВ налагане на БАН

Мнениеот Ивайло Иванов » Вто Ное 19, 2013 1:27 am

Неуважаеми г-н Мартин Петков,

Когато някой се изказва неподготвен, рискува да се окаже в ролята на лъжец. Боя се обаче, че по отношение на теб - в случая лъжеш съвсем умишлено и целенасочено.
Т. е. - ти си лъжец.
Ако не си забелязал, това е форум за научна фантастика. А колкото и да килими да изгризеш - моя безмилост е част от българската. От там не можеш ме банна.
Ако не си забелязал, тук се коментира почти всяка моя творба в новоизлезли издания. Основно коментират Севирот и Богданов. Сегиз-тогиз има и други.
Ако не си забелязал - в този форум почти няма неопитващи се да пишат литература или неиздаващи литература читатели. И ако не си забелязал - тъкмо последните най-много се интересуват от творчеството ми.
Ако не си забелязал - не сея фашизъм, а коментирам възможна алтернатива на обществото. Желана от мен.
Ако не си забелязал - ти и хабер си нямаш не само какво е фашизмът, а даже какво е идеология в най-широкия смисъл на думата.
Ако не си забелязал - в категорията "по-умни" си сложил най-вече онези, чиито знания, интелект и обща култура са горе-долу на твоето ниво.
Ако не си забелязал - то не е никак високо.
Затова пък мислещите - макар и не точно по моя начин хора - го забелязаха.

И ако ще си говорим за демагогия - това да изкараш мен виновен за липсата на форумници, е точно демагогия.
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am

Re: Гласуване - ЗА или ПРОТИВ налагане на БАН

Мнениеот Кал » Вто Ное 19, 2013 10:22 am

Goa написа:... Дотук има 12 гласа и поне двама не сме гласували, тоест 14 или малко повече хора са взели участие в темата. Ще се учудя, ако активността надхвърли 20 човека.


... което е почти толкова, колкото гласуваха за евроконските номинации тая година. :///

С прогнозата ти съм съгласен.
Аватар
Кал
 
Мнения: 2081
Регистриран на: Нед Яну 30, 2005 7:33 pm
Местоположение: Човешката библиотека

До Мартин

Мнениеот Кънчо Кожухаров » Вто Ное 19, 2013 1:12 pm

Унажаеми господин Мартине,

Не съм имал честта да се запозная със знаменитото Ви определение за мижитурките и не зная доколко имате авторско право върху този термин, но смятам, че мога да го използвам така, както аз го разбирам.

Това, което не разбирам, е дали за Вас е също така неприемливо някой да сее комунизъм, неокантианство или демокрация. Защото сеещите необуздан пещерен комунизъм в този форум са много повече, отколкото сеещите фошизъм, анархизъм или каквито и да било други "изми".

Това, че някой е предложил Ивайло Иванов да бъде изгонен от форума под предлог, че сее неприемливи политически учения, не означава, че това е единствената причина въпросният индивид да мрази Ивайло Иванов. Съдейки по яростта на нападението, не ми е трудно да отгатна какво се крие зад него - завист, преминаваща в омраза.

Оттук идва и естествената асоциация с по-отдавнашните акции за оплюване на Христо Пощаков.

Колкото до неприкритата радост да подметнете, че съм бил лъжец, макар и неволен, надявам се, че все пак ще имате доблестта да ми се извините.
Кънчо Кожухаров
 
Мнения: 241
Регистриран на: Вто Мар 02, 2010 1:48 pm

Re: Гласуване - ЗА или ПРОТИВ налагане на БАН

Мнениеот Мартин » Вто Ное 19, 2013 7:07 pm

Уважаеми, г-н Кънчо,

Винаги се получава малко конфузно, когато някой пише без да е чел. Ако бяхте прочел например заключените теми плюс още няколко шедьовъра от последните 3-4 седмици, може би поне щяхте да си замълчите (може би).

Вие изглежда така и не разбрахте, че никой не ви пречи да харесвате И.Г.И. Това си е ваша работа. И разбира се, може да ползвате определението за мижитурките, както ви е угодно. Аз съм дал моето съвсем конкретно виждане по съвсем конкретен въпрос.

Всеки си преценява сам, какво е приемливо и какво е неприемливо за него (комунизъм, демокрация и прочее). И има възможност да изрази отношението си в съответната форма и начин (дори вече го предложих на Сефирот някъде из тези теми, но той се въздържа от правото си).
За мен неприемливо е поведението именно на И.Г.И. - не само на тема фашизъм, но и като персонални обиди, което е изцяло негов патент (разбира се вие удобно пропускате последното). А аз съм го казал достатъчно ясно и недвусмислено, просто защото продължавам да смятам, че е неправилно да се мълчи. Дори с риск да те изцапат лайната, в които си хвърлил камъка.

Много ми е тъжно, но ще трябва да ви разочаровам и по отношение на тази чутовна "завист, преминаваща в омраза". Това е обвинение, което винаги ме забавлява и дори леко учудва. Но след като ви харесва така - аз не се чувствам достоен да променям мирогледа ви.

Що се отнася до извиненията, бих искал да отбележа, че аз съм научен да се изразявам достатъчно прецизно и коректно. Въпросната "неприкрита радост" си е Ваша фикция, а ако сте се разпознал като лъжец, това е съвсем друга тема.
При все това, като човек, който е склонен да си признава грешките, аз бих се извинил дори за неволна грешка спрямо вас, но само след като И.Г.И. се извини за безобразното си поведение и най-после спре да търси моето внимание, което, признавам си, е твърде досадно изживяване.


п.п.
Между другото - твърде забавни и увеселителни са и аргументите, с които са гласува в подкрепа на И.Г.И.:
а) за да има баланс с Шаркан;
б) защото и други май заслужават бан;
в) за да не му е самотно;
г) защото му завиждат и това е недопустимо.
Ако ви прави впечатление, г-н Кънчо, количеството е добро за сметка на аргументацията. Никой не взима отношение по конкретната постъпка, всеки изхожда от някаква обща постановка.
Разбира се, това не променя демократичността на крайния резултат. Той е такъв, какъвто е. Се ла ви...
Мартин
 
Мнения: 469
Регистриран на: Пет Фев 26, 2010 11:12 pm

Re: Гласуване - ЗА или ПРОТИВ налагане на БАН

Мнениеот Sephiroth » Вто Ное 19, 2013 8:40 pm

И каква стана накрая тя? Явно хората, които предпочитат Ивайло да продължи да пише на форума са повече от онези, които искат той да се махне :problem: :problem: :problem:
Аватар
Sephiroth
 
Мнения: 622
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 4:59 pm

Re: Гласуване - ЗА или ПРОТИВ налагане на БАН

Мнениеот Ивайло Иванов » Вто Ное 19, 2013 9:46 pm

Мартин е един от многото автори, които могат да изброят читателите си едва ли не поименно. И не може да се примири с това. Но не това му е проблемът - а че вместо да наблегне малко повече на себе си и собственото си развитие, мрази онези които са постигнали повече. Не, че онова, което съм постигнал аз, е нещо кой знае какво - но той не може да си позволи даже да го сънува за себе си.
Мартин изобщо не забелязва, че винаги пръв отправя лични обиди - но когато му отговоря по същия начин, почва пищи колко съм бил невъзпитан.
Бил съм фашист... Дреме му какъв съм, дреме му за възгледите ми, както и за чиито и да било възгледи - за него беше важно да ме отстрани от всяко място, където е по силиците му. А такива места хич не са много. Но и веднъж да беше успял - щеше да е най-щастливият завистник на света. Щото щеше да реализира една от големите мечти на малкия човек.
Мартин изобщо не забеляза, че Хорандо започна с обиди по май адрес. Но когато му ги върнах - почна да негодува: как съм бил посрещал новодошлите. Ами как да посрещна новодошлия самовлюбен грубиян, който още с първите си постове почва да се прави на отворко? М?
Мартин изобщо не забеляза как Шаркан ми обеща напалм и гарота. Но щом му подшушнах нещичко в отговор - веднага се накокошини: това минавало, виждаш ли, всякакви граници...
Даже и авлиите спомена някъде. Дори и през ум не му минава, че не всички са завистници като него - и че на някого наистина може да му пука за българската митология, че за някого тя наистина може да е част от онова, което някои наричаме Родина.
Лицето Ивайло Иванов няма да получи бан.
Щото съм лице.
За разлика от Мартин Петков - който не се уморява да се изявява като задник.
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am

Re: Гласуване - ЗА или ПРОТИВ налагане на БАН

Мнениеот ivanushka » Сря Ное 20, 2013 2:04 am

8+5=13

Thirteen men on a dead man's chest
Yo ho ho and a bottle of rum
Drink and the devil had done for the rest
Yo ho ho and a bottle of rum.
Thirteen men of the whole ship's list
Yo ho ho and a bottle of rum!
Dead and be damned and the rest gone whist!
Yo ho ho and a bottle of rum!
ivanushka
 
Мнения: 205
Регистриран на: Пет Май 21, 2010 8:31 pm

Re: Гласуване - ЗА или ПРОТИВ налагане на БАН

Мнениеот alexandrit » Сря Ное 20, 2013 11:24 am

Поздрав за активните форумници :)

... Няма, няма да вървя с наведена глава,
ще намеря смисъл да остана.
Няма, няма да вървя с наведена глава,
нали съм тук – не съм избягал...

* * *

А още по-подробно и артистично – ей тукa:

http://www.youtube.com/watch?v=ttu5de5TH1o
Аватар
alexandrit
 
Мнения: 1091
Регистриран на: Пон Фев 07, 2011 7:36 pm

Re: Гласуване - ЗА или ПРОТИВ налагане на БАН

Мнениеот bogdanov » Сря Ное 20, 2013 11:55 am

alexandrit написа:Поздрав за активните форумници :)

... Няма, няма да вървя с наведена глава,
ще намеря смисъл да остана.
Няма, няма да вървя с наведена глава,
нали съм тук – не съм избягал...

* * *

А още по-подробно и артистично – ей тукa:

http://www.youtube.com/watch?v=ttu5de5TH1o

Намекваш, че сте с еднаква сексуална ориентация? Защото песента е затова, не за емиграция от България.
bogdanov
 
Мнения: 797
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 9:21 pm

Re: Гласуване - ЗА или ПРОТИВ налагане на БАН

Мнениеот Mandor » Сря Ное 20, 2013 1:41 pm

bogdanov написа:Намекваш, че сте с еднаква сексуална ориентация? Защото песента е затова, не за емиграция от България.
Това е перфектен пример защо вече повече от 10 години буквално ме е гнус да чета 90% от публикуваното в този форум.

По-съобразителните да се сещат каква е връзката с факта, че не възнамерявам да участвам в това гласуване.
Mandor
 
Мнения: 170
Регистриран на: Сря Яну 29, 2003 12:28 pm

Re: Гласуване - ЗА или ПРОТИВ налагане на БАН

Мнениеот bogdanov » Сря Ное 20, 2013 1:56 pm

Mandor написа:
bogdanov написа:Намекваш, че сте с еднаква сексуална ориентация? Защото песента е затова, не за емиграция от България.
Това е перфектен пример защо вече повече от 10 години буквално ме е гнус да чета 90% от публикуваното в този форум.

По-съобразителните да се сещат каква е връзката с факта, че не възнамерявам да участвам в това гласуване.

Направили десет години този форум? Мислех, че е по-късен.
За останалото си прав, тая тема е ташак някъде от средата на първа страница.
bogdanov
 
Мнения: 797
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 9:21 pm

Re: Гласуване - ЗА или ПРОТИВ налагане на БАН

Мнениеот alexandrit » Сря Ное 20, 2013 5:07 pm

■ ◄ ●

Нова интересна дискусия? :)

А ЕТО И пълния текст на песента на Камен Во – взет е от http://textove.com/text.php?song=6f75a79f:


Не усещаш ли, че слънце, вяра и звезди
само в локвите под теб проблясват?
Не усещаш ли сега, където и да си,
че ти си тук – не си избягал?!

Дадоха ти тъпа роля в нечия игра,
искат да си вечно сив и мрачен...
Спомняш ли си откога навън не си крещял,
че ти си тук – не си избягал, нали, не си
избягал...

П р и п е в:
Няма, няма да вървя с наведена глава,
ще намеря смисъл да остана.
Няма, няма да вървя с наведена глава,
нали съм тук – не съм избягал...

Някой построи за тебе свят от сив бетон
и ти съчини мечти безцветни.
Трябва да оставиш смело някаква следа,
че ти си тук – че не си избягал, нали, не си
избягал...

* * *

A ЕТО КАК старият господин Богданов от „Буквите” тълкува този текст: < Намекваш, че сте с еднаква сексуална ориентация? Защото песента е затова, не за емиграция от България. >

ИНТЕРЕСНО НАИСТИНА: за какво е тая песен – за сексуалната ориентация на Камен Во и нему подобните; за емиграция от България... или пък за нещо съвсем, ама съвсем друго?

МОЖЕ БИ по този въпрос най-напред ще се изкажат победителят (в анкетата за банването) Ивайло Иванов и модераторът на тоя форум Goa?
Аватар
alexandrit
 
Мнения: 1091
Регистриран на: Пон Фев 07, 2011 7:36 pm

Re: Гласуване - ЗА или ПРОТИВ налагане на БАН

Мнениеот Ивайло Иванов » Сря Ное 20, 2013 6:29 pm

Ами ще се изкажа.
Най-напред: благодаря на всички, които ме подкрепиха! Де, да имаше повечко интелигентни хора като вас в България - нямаше да сме на това дередже - ни страната, ни литературата, ни този форум!
А песента е много хубава и няма нищо общо с каквито и да било сексуални наклонности (ще ме прощавате, но не приемам този кух демагогски термин "сексуална ориентация", който съвременните толерасти втълпяват на обществото).
Защото малките хора имат и други големи мечти. Като например да строят светове - които обаче винаги излизат сиви и безцветни; и да раздават роли на другите в игрите си - които обаче винаги излизат тъпи.
Затова сме и ние - по-големите. Които не бягаме от такива светове, а ги разрушаваме. И строим на тяхно място нещо по-хубаво и по-интересно. Малките човечета не могат да понасят такива неща - просто защото те им напомнят за действителния им ръст и безнадеждната им тъпота.
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am

Re: Гласуване - ЗА или ПРОТИВ налагане на БАН

Мнениеот bogdanov » Сря Ное 20, 2013 7:28 pm

alexandrit написа:■ ◄ ●

Нова интересна дискусия? :)

А ЕТО И пълния текст на песента на Камен Во – взет е от http://textove.com/text.php?song=6f75a79f:


Не усещаш ли, че слънце, вяра и звезди
само в локвите под теб проблясват?
Не усещаш ли сега, където и да си,
че ти си тук – не си избягал?!

Дадоха ти тъпа роля в нечия игра,
искат да си вечно сив и мрачен...
Спомняш ли си откога навън не си крещял,
че ти си тук – не си избягал, нали, не си
избягал...

П р и п е в:
Няма, няма да вървя с наведена глава,
ще намеря смисъл да остана.
Няма, няма да вървя с наведена глава,
нали съм тук – не съм избягал...

Някой построи за тебе свят от сив бетон
и ти съчини мечти безцветни.
Трябва да оставиш смело някаква следа,
че ти си тук – че не си избягал, нали, не си
избягал...

* * *

A ЕТО КАК старият господин Богданов от „Буквите” тълкува този текст: < Намекваш, че сте с еднаква сексуална ориентация? Защото песента е затова, не за емиграция от България. >

ИНТЕРЕСНО НАИСТИНА: за какво е тая песен – за сексуалната ориентация на Камен Во и нему подобните; за емиграция от България... или пък за нещо съвсем, ама съвсем друго?

МОЖЕ БИ по този въпрос най-напред ще се изкажат победителят (в анкетата за банването) Ивайло Иванов и модераторът на тоя форум Goa?

Мен ми е безкрайно интересно от какво и накъде не би избягал уважаемия форумник.
Т.е. приемате, че резултатите от гласуването са толкова отчайващи, че вече не ви се стои тук, но все пак като верен войник на партията ще стоите тук и няма да избягате.
"Меня на любит - ето минус, но и не гонят - ето плюс" (сори за лошия руски, нямам необходимите букви на клавиатурата).
В общи линии, уважаеми г-н Карапанчев, постинга Ви е точно толкова адекватен към обсъжданата тема, колкото и последващия мой.
bogdanov
 
Мнения: 797
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 9:21 pm

Re: Гласуване - ЗА или ПРОТИВ налагане на БАН

Мнениеот ogonommo » Сря Ное 20, 2013 8:16 pm

Sephiroth написа:И каква стана накрая тя? Явно хората, които предпочитат Ивайло да продължи да пише на форума са повече от онези, които искат той да се махне :problem: :problem: :problem:Мда, така стана. В никакъв случай защото липсата на адекватна модерация изгони доста хора от форума, нали.

Спойлер:
Мартин написа:Уважаеми, г-н Кънчо,

Винаги се получава малко конфузно, когато някой пише без да е чел. Ако бяхте прочел например заключените теми плюс още няколко шедьовъра от последните 3-4 седмици, може би поне щяхте да си замълчите (може би).

Вие изглежда така и не разбрахте, че никой не ви пречи да харесвате И.Г.И. Това си е ваша работа. И разбира се, може да ползвате определението за мижитурките, както ви е угодно. Аз съм дал моето съвсем конкретно виждане по съвсем конкретен въпрос.

Всеки си преценява сам, какво е приемливо и какво е неприемливо за него (комунизъм, демокрация и прочее). И има възможност да изрази отношението си в съответната форма и начин (дори вече го предложих на Сефирот някъде из тези теми, но той се въздържа от правото си).
За мен неприемливо е поведението именно на И.Г.И. - не само на тема фашизъм, но и като персонални обиди, което е изцяло негов патент (разбира се вие удобно пропускате последното). А аз съм го казал достатъчно ясно и недвусмислено, просто защото продължавам да смятам, че е неправилно да се мълчи. Дори с риск да те изцапат лайната, в които си хвърлил камъка.

Много ми е тъжно, но ще трябва да ви разочаровам и по отношение на тази чутовна "завист, преминаваща в омраза". Това е обвинение, което винаги ме забавлява и дори леко учудва. Но след като ви харесва така - аз не се чувствам достоен да променям мирогледа ви.

Що се отнася до извиненията, бих искал да отбележа, че аз съм научен да се изразявам достатъчно прецизно и коректно. Въпросната "неприкрита радост" си е Ваша фикция, а ако сте се разпознал като лъжец, това е съвсем друга тема.
При все това, като човек, който е склонен да си признава грешките, аз бих се извинил дори за неволна грешка спрямо вас, но само след като И.Г.И. се извини за безобразното си поведение и най-после спре да търси моето внимание, което, признавам си, е твърде досадно изживяване.


п.п.
Между другото - твърде забавни и увеселителни са и аргументите, с които са гласува в подкрепа на И.Г.И.:
а) за да има баланс с Шаркан;
б) защото и други май заслужават бан;
в) за да не му е самотно;
г) защото му завиждат и това е недопустимо.
Ако ви прави впечатление, г-н Кънчо, количеството е добро за сметка на аргументацията. Никой не взима отношение по конкретната постъпка, всеки изхожда от някаква обща постановка.
Разбира се, това не променя демократичността на крайния резултат. Той е такъв, какъвто е. Се ла ви...


+1
...
Аватар
ogonommo
 
Мнения: 240
Регистриран на: Нед Май 02, 2010 5:18 pm
Местоположение: Пловдив

Re: Гласуване - ЗА или ПРОТИВ налагане на БАН

Мнениеот Ивайло Иванов » Сря Ное 20, 2013 8:55 pm

Адекватна модерация? Това е добра идея!
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов
 
Мнения: 1393
Регистриран на: Пон Яну 13, 2003 11:16 am

Re: Гласуване - ЗА или ПРОТИВ налагане на БАН

Мнениеот bogdanov » Сря Ное 20, 2013 9:11 pm

ogonommo написа:
Sephiroth написа:И каква стана накрая тя? Явно хората, които предпочитат Ивайло да продължи да пише на форума са повече от онези, които искат той да се махне :problem: :problem: :problem:Мда, така стана. В никакъв случай защото липсата на адекватна модерация изгони доста хора от форума, нали.

Липсата на адекватно управление изгони много хора от реалния клуб, а и от двата форума.
Сега прочетох темата за изборите за модератор, тогава си тръгнаха и остатъците от Шадоуденс, защото бяха обвинени в любимата мантра "ще източат клуба".
Но това са толкова говорени неща, че вече не ми се обсъжда. Имаше един частен клуб, уж с по-нормална модерация, не забелязвам и там да кипи живот.
Българският фендъм си съществува още, но отдавна няма нищо общо с Ефремов.
bogdanov
 
Мнения: 797
Регистриран на: Пон Мар 01, 2010 9:21 pm

ПредишнаСледваща

Назад към Административни

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron
Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта