Литература и други изкуства

Гравитация

Всичко за изкуството

Гравитация

Мнениеот Йордан Янков » Нед Дек 15, 2013 9:05 pm

Някой гледа ли космическия екшън Гравитация?
Метаморфи от всички Вселени - обединявайте се!
Аватар
Йордан Янков

Re: Гравитация

Мнениеот Йордан Янков » Пон Дек 16, 2013 1:42 pm

Значи никой не го е гледал - браво бе! Най-разкошния филм за Космоса създаван някога (почти фантастика) и никой тук не го е гледал !!!!
Аватар
Йордан Янков

Мнениеот bogdanov » Пон Дек 16, 2013 2:44 pm

Йордан Янков написа:Значи никой не го е гледал - браво бе! Най-разкошния филм за Космоса създаван някога (почти фантастика) и никой тук не го е гледал !!!!

Гледах го на кино, има го в Замундата, но нямам време да го коментирам в момента.
bogdanov

Мнениеот Йордан Янков » Пон Дек 16, 2013 10:25 pm

Е, този филм има смисъл само на 3D - като сюжет и режисура не е нищо особено, но като зрелище ... Всяко момче което някога е мечтало да лети в Космоса трябва да го гледа.
Аватар
Йордан Янков

Мнениеот bogdanov » Вто Дек 17, 2013 1:17 am

Йордан Янков написа:Е, този филм има смисъл само на 3D - като сюжет и режисура не е нищо особено, но като зрелище ... Всяко момче което някога е мечтало да лети в Космоса трябва да го гледа.

Вярно е, но не е сниман в безтегловност и всичко са компютърни ефекти.
bogdanov

Мнениеот Мартин » Вто Дек 24, 2013 11:30 am

Основното достойнство на филма е, че се връща към тема, изоставена в последните 15-20 години.
Не знам защо, но очаквах повече.
Съгласен съм изцяло с: "този филм има смисъл само на 3D - като сюжет и режисура не е нищо особено"
Мартин

Мнениеот Goa » Съб Дек 28, 2013 2:24 pm

И аз още не съм го гледал, но ще го направя скоро. Само да не е с ефекти като в Армагедон, където от постоянното тресене на камерата с цел да стане по-достоверно ме заболя глава и издържах само половин час.
Аватар
Goa
Модератор

Мнениеот Ивайло Иванов » Съб Дек 28, 2013 9:01 pm

Goa написа:И аз още не съм го гледал, но ще го направя скоро. Само да не е с ефекти като в Армагедон, където от постоянното тресене на камерата с цел да стане по-достоверно ме заболя глава и издържах само половин час.

Боя се, че след "Гравитация" главата ще те боли по-дълго.
Филмът е "космически", но в никакъв случай не е "екшън", а единственото фантастично в него е фантастичното несъобразяване с най-елементарни физични и логически правила - например как стотици спътници били "ударени и падат", обаче отломките, които са ги ударили... не падат, а напротив - продължават да се носят в орбита със скоростта на звука. Китайската станция пък започва да пада, преди да е ударена. И тям подобни.
Освен това режисьорът откровено злоупотребява с нервите и търпението на зрителя, пренебрегвайки напълно всякакви норми на кинематографията относно напрежението и съспенса. Резултатът - зрителят отначало понася свръхнапрежение, от което обаче бързо се уморява. А умората бавно се трансформира в отегчение и желание това да свърши колкото се може по-бързо. Без значение как.
Същият режисьор е правил и по-добри филми.
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов

Назад към Литература и други изкуства