Начало форум

Търсене

Търсенето върна 1320 резултата

Върни към разширено търсене

Re: Зеленото гориво, без шарлатанства

Голи твърдения. Това за Канада съм го чувал и друг път, но простата истина е, че щом се задрънка оръжие в Персийския залив, то цената на петрола скача до небето. Относно "голите твърдения" и представата за свършващия петрол - много интересна статия с много факти и добър анализ - малко е д...
от Йордан Янков
Сря Апр 18, 2012 9:21 am

Форум: Наука и прогностика
Тема: Зеленото гориво, без шарлатанства
Отговори: 124
Преглеждания: 46620

Виж сега Иво, аз съм само прост философ и разбирам само от стратегии. Чета внимателно по въпросите за енергиите от доста години насам, чат-пат гледам да се образовам в детайлите от хора, които ги разбират и на които това им е работата. Повярвай ми, био-горивата не ни решават проблемите. По отношение...
от Йордан Янков
Вто Апр 17, 2012 12:16 am

Първо никой не говори за НОВА ЕНЕРГИЙНА ТЕХНОЛОГИЯ, а за намиране на източници на съществуваща вече технология. Да, и затова ти обясних, защо всеки от тези нови източници, ще бъде по-нерентабилен от сега съществуващия източник - каквото и да правиш. към теб имам същата молба, обясни ми на прост ези...
от Йордан Янков
Пон Апр 16, 2012 8:41 pm

"ако са налични!" Самият ти го каза. Но наличността не се свежда САМО до това дали запасите на изкопаеми горива са на привършване в световен мащаб или не Да, това е сериозен аргумент, но трябва да направиш направиш калкулация какви количества и на каква цена можеш осигуриш локално с такив...
от Йордан Янков
Пон Апр 16, 2012 8:28 pm

Това което аз твърдя, чрез постването на линк към статия може да се обобщи със следната теза - изнамирането на по-добри методи за производство на био-горива може да направи последните по-рентабилни от изкопаемите горива, особено при едно евентуално поскъпване на петрола Който и да е метод за произв...
от Йордан Янков
Пон Апр 16, 2012 9:33 am

Re: Как спрях да чета

Жоро, страхотно си го написал!!!! Мога ли да го сложа в е-книги? Между другото има доста неща като проблематика, които кореспондират с едно нещо което написах преди време тук: http://gs-research.org/index.php?option=com_content&view=article&id=40:2011-02-21-16-07-05&catid=3:2009-10-28-05...
от Йордан Янков
Чет Яну 12, 2012 9:21 am

Форум: Литература и други изкуства
Тема: Как спрях да чета
Отговори: 6
Преглеждания: 3955

Re: За Космическия разум

Излезе "Класическа теория на мистичната диалектическа логика" - Част II от труда на Иван Пунчев „Увод в системата на диалектическата логика”: http://e-knigi.net/index.php?page=shop.product_details&category_id=42&flypage=flypage.tpl&product_id=220&vmcchk=1&option=com_vir...
от Йордан Янков
Пет Яну 06, 2012 6:25 pm

Тема: За Космическия разум
Отговори: 4
Преглеждания: 2436

Re: Колонка на недобития комуноид :)

Бъркате публична с обществена собственост. Едното (публичната) е юридическа форма на собствеността, другото е субстанциално отношение на човека към природата. Всяка юридическа собственост, било то държавна, общинска или лична, е частна собственост като субстанциално отношение на човека към природата...
от Йордан Янков
Пет Яну 06, 2012 6:10 pm

Форум: Общи дискусии
Тема: Колонка на недобития комуноид :)
Отговори: 362
Преглеждания: 197635

Re: НЕ на изборите!

"Федерациите са взаимнопроникващи и свързващи всички виртуални и физически общности в едно цяло, при това високотехнологично цяло, без ограничения в ползването на всякаква информация." Ники, колкото си добър в конструирането на ИЗМИСЛЕНИ светове, толкова нямаш представа дори как работи РЕА...
от Йордан Янков
Вто Ное 08, 2011 11:57 am

Тема: НЕ на изборите!
Отговори: 104
Преглеждания: 32897

Ники, ти не предлагаш нищо по-различно, с изключение на това, че твоите РПУ-та ще се грижат за реда както го разбират силните на деня в едни първобитни племенни общности които нямат връзка по между си. Освен това бъркаш патриотизъм и национализъм в една обща каша. Но както и да е. Големият проблем н...
от Йордан Янков
Пет Ное 04, 2011 9:43 pm

Re: Кое е пърчино - думата или мисълта?

Но, ако един чужд разум е способен да създаде собствена знакова система, то тя би била продукт на сетивност и чувства от друго естество - химично, физическо, биохимично - и следователно би била напълно непонятна за нас хората. Тук - препратка към дискусиите за Лем - Соларис е прекрасен пример. Доко...
от Йордан Янков
Пет Ное 04, 2011 6:24 pm

Тема: Кое е първично - думата или мисълта?
Отговори: 17
Преглеждания: 9534

Иван Попов както винаги е брилянтен. Аз лично бих допълнил, че държавата е силова групировка за контрол на територии. Докато по един или друг начин ежедневието на хората зависи от териториално неравномерно разпределени ресурси, дотогава държавността ще се самопоражда ежедневдно по един или друг начи...
от Йордан Янков
Пет Ное 04, 2011 5:59 pm

Мда, всяка утопия е само фризирана антиутопия. Властта на безличната държава се заменя от властта на безличната тълпа - съдбата на всеки зависи от това дали "поведението" му се харесва на мнозинството. От там до уравнивиловката няма и една крачка. И това се наричало свобода ... Между впроч...
от Йордан Янков
Пет Ное 04, 2011 12:39 am

нека да приемем една хипотетична ситуация - в един средно голям град има пет завода. И петте са частна собственост. Анархистите завземат властта и отменят частната собсственост. Имаме два крайни варианта. При първия петте собственика на заводи отказват да предадат своята частна собственост, а работн...
от Йордан Янков
Чет Ное 03, 2011 9:59 pm

И какво става ако аз не искам заводът ми да става кооперативен? И как така СТАВА? Кой го прави такъв? На какво основание?
от Йордан Янков
Чет Ное 03, 2011 7:17 pm

А ако съм собственик на завод да речем?
от Йордан Янков
Чет Ное 03, 2011 8:22 am

Така и не разбрах, какво става с мен, ако аз не се съглася да ми отнемат частната собственост?
от Йордан Янков
Сря Ное 02, 2011 11:12 pm

Re: Защо "Соларис" е велика книга?

@ Robin

"ти очевидно не желаеш да водиш културен и аргументиран спор"

Прав си. Вече нямам време да преливаме от пусто в празно в безкрайни спорове, за да достигнем най-накрая до гениалния извод: "въпрос на вкус" - казало кучето и се близнало под опашката.
от Йордан Янков
Съб Окт 01, 2011 10:43 am

Тема: Защо "Соларис" е велика книга?
Отговори: 41
Преглеждания: 13097

Re: Защо "Соларис" е велика книга?

Отдавна не съм модератор на форума, предал съм и техническото управление на Дилян. За пореден път съжалявам, че се обадих, но явно остарявам, ставам мърморко и не мога да не се обадя, когато се пишат откровени глупости. Лем бил посредствен писател .... божееееее ..... Единият не знае какво е това от...
от Йордан Янков
Пет Сеп 30, 2011 11:27 pm

Тема: Защо "Соларис" е велика книга?
Отговори: 41
Преглеждания: 13097

Re: Колонка на недобития комуноид :)

Изключително интересно четиво Диляне! Благодаря за ценната информация.
от Йордан Янков
Пет Сеп 30, 2011 11:11 pm

Тема: Колонка на недобития комуноид :)
Отговори: 362
Преглеждания: 197635
ПредишнаСледваща

Върни към разширено търсене

Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.

Регистрирани потребители: 0 регистрирани