Начало форум

Търсене

Търсенето върна 1320 резултата

Върни към разширено търсене

Re: Как може да се промени това?

С относително много пари.
от Йордан Янков
Чет Май 09, 2013 5:46 pm

Форум: Общи дискусии
Тема: Как може да се промени това?
Отговори: 180
Преглеждания: 66603

Re: -

Мартине, май никой не може да разбере за какво става дума. Карай да върви ...
от Йордан Янков
Чет Апр 25, 2013 2:12 pm

Тема: -
Отговори: 46
Преглеждания: 14869

Като знание си свободен, като действия - не. Да, точно така - и това е съществен признак за липсата на демокрация у нас. Иначе представителната демокрация е необходимо условие свободната личност да реализира своите цели в общност, която е изправена пред сложни проблеми, които излизат извън компетен...
от Йордан Янков
Сря Апр 24, 2013 11:07 pm

Re: Краят на измамата с АЕЦ "Белене"

Данчо, ако поискам да водя философски спорове с теб, най-малкото ще се постарая да науча кои са Платон, Шопенхауер и Маркс, така по-добре се поинтересувай коя е тази Комисия, вместо да ми демонстрираш своето високомерие или арогантност. И аз така викам - научи се че има International Atomic Energy ...
от Йордан Янков
Сря Апр 24, 2013 10:56 pm

Тема: Краят на измамата с АЕЦ "Белене"
Отговори: 65
Преглеждания: 19658

Демокрацията е система на самоуправление на една общност от свободни личности. За да е възможна обаче демокрацията като реална практика са необходими някои неща, които се съдържат в по-горното определение за демокрация, а именно: Свободни личности. За да бъде една личност свободна тя трябва да ЗНАЕ ...
от Йордан Янков
Сря Апр 24, 2013 9:57 pm

За собствеността и за властта

Пускам тук един мой дълъг отговор на постинг на Вал във фейсбука, за хората, които нямат профил там или са го пропуснали. Да видим какво ще се получи. И така: Вал, тук ще нахвърлям някои неща за офф-лайн колоквиума  Може да ти се стори че твърде много задълбавам в смисъла на понятията, но мисля че ...
от Йордан Янков
Чет Мар 14, 2013 9:43 pm

Тема: За собствеността и за властта
Отговори: 0
Преглеждания: 1012

Re: Слънчевата мечта на Германия залезе

Когато някой започне да вижда света през идеологически очила става лошо.
от Йордан Янков
Вто Мар 05, 2013 3:40 pm

Форум: Наука и прогностика
Тема: Слънчевата мечта на Германия залезе
Отговори: 7
Преглеждания: 3166

Re: Слънчевата мечта на Германия залезе

Не знам какъв боклук е, но нещата които ги пише в тази статия са факт.
от Йордан Янков
Вто Мар 05, 2013 3:26 pm

Форум: Наука и прогностика
Тема: Слънчевата мечта на Германия залезе
Преглеждания: 3166

Re: Колонка на недобития комуноид :)

Интересно - специално за Шаркан:
[url]http://fakel.bg//index.php?t=2505&fb_comment_id=fbc_197566927052639_703041_197928547016477#f2a534ba28
[/url]
от Йордан Янков
Вто Яну 29, 2013 9:01 am

Тема: Колонка на недобития комуноид :)
Отговори: 362
Преглеждания: 198436

Кънчо, не знам коя е тази Международната комисия по ядрена енергия, но по същество аргументът за глобалното затопляне не е адекватен в контекста на спора, който водим доколко е опасна ядрената енергетика, нито пък видях каквито и да е данни, които показват размера на тази опасност.
от Йордан Янков
Пон Яну 28, 2013 12:36 pm

Калине, правиш некоректно смесване на собствените си тези в този спор. Първо ти казах, че радиоактивните отпадъци не представляват заплахата, която твоите съпартийци се опитват да я изкарат. Дадох ти факти по този въпрос, с възможно най-представителния източник на информация. Ти започна да ми разсъж...
от Йордан Янков
Чет Яну 24, 2013 11:16 am

Проблемът му е че не хълцаме от ужас при споменаването на ядрена енергия. Така и не дочаках да разбера от какви алтернативни източници да черпя инфо по онези 6 точки, които изброих. Пък ми е интересно - току виж се окаже че живеем в паралелни вселени с различни константи и във вселената на Грийнпис ...
от Йордан Янков
Сря Яну 23, 2013 9:54 pm

Като гледам много иначе умни хора са се хванали на въдицата на партийните централи да си мерят политическите пишки преди изборите. Ще направя последен отчаян опит да изясня защо НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВА. 1. Никоя централа не съществува сама за себе си - тя работи в една обща електроенергийна система ...
от Йордан Янков
Сря Яну 23, 2013 10:59 am

За Калин: В линка който ти дадох се съдържа общоизвестна (за тези които са вътре в тематиката) и не подлежаща на тълкуване информация: 1. Количеството ОЯГ което излиза на година от един 1000 мвт реактор 2. Количественото разпределение на делящите се изотопи в това ОЯГ 3. Физическите характеристики и...
от Йордан Янков
Сря Яну 23, 2013 10:22 am

Re: Ще си купите ли акции от АЕЦ?

В момента правят два реактора с обща електрическа мощност 200 Мвт, което ги прави малки реактори по класификацията на МААЕ. Според тази класификация всичко от 1 мвт до 200 мвт е малък реактор. Доколкото знам не се планират по-големи модулни мощности, но с няколко модула на една площадка могат да се ...
от Йордан Янков
Пет Яну 18, 2013 10:04 pm

Тема: Ще си купите ли акции от АЕЦ?
Преглеждания: 2603

Re: Ще си купите ли акции от АЕЦ?

Забравяме за индийските - тяхната програма засега е изолирана от останалия свят. :silent: Китайските са пебъл-бед технология - горивото е в малки сфери, облечени в графит. Нагряват хелий, който върти турбина. Затова работят на много висока температура, което им осигурява високо КПД. Не могат да гърм...
от Йордан Янков
Пет Яну 18, 2013 6:01 pm

Тема: Ще си купите ли акции от АЕЦ?
Преглеждания: 2603

Калине, Световната ядрена асоциация не е лоби. Това е професионална организация и ако ти поставяш под съмнение информацията която тя предоставя, изпадаш в положението да поставяш под съмнение физически процеси и константи. За какво искаш по-точно литература - колко ОЯГ на година се изважда от един р...
от Йордан Янков
Чет Яну 17, 2013 10:36 pm

Ами дадох мое писание по темата на кирилица, но Калин не знам защо ми иска да му дам източници (по възможност не от ядрената мафия), които да удостоверяват колко е обема на отработеното гориво и какъв е периода на полуразпад на трансурановите елементи. С което много ме затруднява, тъй като хората ко...
от Йордан Янков
Чет Яну 17, 2013 9:50 pm

Полезно е, да знаеш какво пишат и несъгласните с теб. Още повече, когато това са хората, които реално произвеждат ядрена енергия, а не техните опоненти, които имат съмнителни познания по физика, още повече ядрена.
от Йордан Янков
Чет Яну 17, 2013 7:38 pm

Тук можеш да прочетеш доста от официален източник, а там си има и съответната библиография:
http://www.world-nuclear.org/info/inf103.html
от Йордан Янков
Чет Яну 17, 2013 5:00 pm

ПредишнаСледваща

Върни към разширено търсене

Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.

Регистрирани потребители: 0 регистрирани