Начало форум Спорт

Спорт

Контроли лято 2009

Място за обсъждане на спортни теми и събития

Контроли лято 2009

Мнениеот Goa » Чет Юли 16, 2009 3:08 pm

22.07 (сряда) Байерн - на Армията 21:00-22:30
30.07 (четвъртък) Дир.бг - на Армията 22:30-24:00
08.08 (събота) Пежо - на СС 16:00-17:30
13.08 (четвъртък) VW - зад НСА 22:00-23:30
Аватар
Goa
Модератор

Ще гледам...

Мнениеот taumaster » Чет Юли 16, 2009 4:24 pm

... да се отзова на всички.
taumaster

Re: Контроли лято 2009

Мнениеот petzos » Чет Юли 16, 2009 5:07 pm

на 22. съм по немско
на 08.08 и 13.08 не съм във Софето
на 30. ш'глеам а доа
petzos

Мнениеот sasho_angelov » Чет Юли 16, 2009 11:33 pm

Ще гледам да дойда на сите, но ако не се съберем и подлъжем някой, ще ви ...
sasho_angelov

Мнениеот jekata » Пет Юли 17, 2009 9:58 am

за тая на 22 съм тук със сигурност.до 30 мислех вече да ме няма ама може би ще остана и за нея пък после вече ше летувам
jekata

Мнениеот karadjata » Съб Юли 18, 2009 4:45 pm

Na 22-ри ще дойда, защото все пак се ядва 21.00 - 22.30 часа в тия жеги.
karadjata

Мнениеот pizata » Пон Юли 20, 2009 9:48 am

Сряда, 22.07 (сряда) от 21.00 на Армията - Там съм (tu)
Аватар
pizata

Мнениеот komisarq » Пон Юли 20, 2009 4:46 pm

Утре ще потвърдя.
komisarq

Мнениеот sasho_angelov » Пон Юли 20, 2009 11:46 pm

Аз изведнъж станах под въпрос за 22-ри, защото Пепи става на седем месеца, а ние честваме и това, ще гледам да се измъкна, ама не ме бройте в преброяването.
sasho_angelov

Мнениеот Goa » Вто Юли 21, 2009 12:45 am

Саше, май има достатъчно хора. Ако се налага да останеш вкъщи, не се мъчи.

макар че аз предпочитам да не играя, подхванал съм едно лечение на контузията...

Edit: 22.07 с Байерн - Туиг, Тим, Пицата, Злобчо, Гоа, Жеката, Караджата, евентуално още един, евентуално и Комисаря - т.е 7, 8 или 9 човека, ако не включваме Сашо.
Аватар
Goa
Модератор

Мнениеот Goa » Вто Юли 21, 2009 7:20 pm

Напомняне:
мислете как ще попълним бройката за
08.08 (събота) Пежо - на СС 16:00-17:30
13.08 (четвъртък) VW - зад НСА 22:00-23:30
:)

Халик, Ендър, Стойно и ЦУП не са писали все още нищо. Надеждата ми е в тях :)
Аватар
Goa
Модератор

Мнениеот Ендър » Сря Юли 22, 2009 1:51 pm

За днес ще дойда и аз, има голяма вероятност и за другата седмица да съм наличен. За 13-и не зная. По принцип по това време някъде ще пътувам към Аквалонията и още не зная дали ще е на 13-и вечерта или на 14-и сутринта.

ПП. Гоа, какво стана с моята регистрация? Да не отървем някакви срокове?
Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш...
Ендър

Мнениеот Amber » Сря Юли 22, 2009 4:00 pm

kontroli montroli
Amber

Мнениеот Goa » Сря Юли 22, 2009 6:11 pm

Още не са публикувани документите за новия сезон. Следим ситуацията, споко ;)

Кажи за 8-ми дали можеш (към Ендъра е това). А и за 13-ти ще е по-добре май да играем вечерта и сутринта на 14-ти да дръпнем към Варна. Което ме подсеща да питам пълна ли ви е колата?
Аватар
Goa
Модератор

Мнениеот Goa » Сря Юли 22, 2009 11:48 pm

Байерн - Мисирите някъде към 20:5
много ни биха, но "на този етап от подготовката това е нормално"...
видя се колко лесно се излиза от форма, дано навлизането да не е също толкова трудно ;)
Аватар
Goa
Модератор

Мнениеот Goa » Чет Юли 23, 2009 4:45 am

След мача някои не разбраха, че ще пием бира, или пък трябваше да се прибират и си тръгнаха, но останалите седнахме на СС и си поговорихме. (М/у другото там срещнахме отбора на Рено, можем някоя сряда да направим контрола и с тях.)

Всеки си каза мнението и смятам, че се получи полезен разбор. Ще напиша някои неща и тук.

Нека кажем, че когато топката е [b]наше притежание[/b], упражняваме [b]активна игра[/b].
Когато топката е [b]у противника[/b], сме в състояние на [b]пасивна игра[/b].

И в двете фази имаме много за наваксване. Аз като офанзивен играч разбирам повече от активната игра, затова ще говоря предимно за нея. (Макар че всички играчи участват и в двете фази.)

Нашите голове станаха по следния начин:
- първи гол: изскочих отдясно, брат ми ми подаде, но играч на Байерн пресече паса и отбеляза в собствената си врата;
- втори гол: изскочих отдясно, атаката се разви отляво; преместих се в центъра, брат ми ми подаде, спрях топката, обърнах се и вкарах;
- трети гол: изскочих отдясно, брат ми ми подаде и вкарах;
- четвърти гол: изскочих отдясно, някой ми подаде, но този път защитникът застана между мен и вратаря; вместо да се опитвам да го надигравам, върнах 1 метър назад, видях, че брат ми отляво е свободен, подадох му и той вкара;
- пети гол: изскочих отдясно, някой ми подаде и т.н. - точно копие на четвъртия гол.

Щеше да има и шести гол, копие на последните 2, но този път ударът излезе на сантиметри в аут. С просто око се виждат приликите при головете, нали?

Имаше още няколко голови атаки, при които човек изскачаше зад защитата на Байерн и получаваше (или не) топката - 2 пъти Пицата, Тим, Туиг и т.н., даже и Караджата веднъж-дваж.

При 3-4 ситуации и аз бях там, но не отиграх по най-добрия начин топката или пък продължих атаката, но просто не се стигна до гол.
При други 3-4 ситуации отново бях сам, но пасът към мен беше неточен.

И в около 15-20 други ситуации също бях сам, често на скорост, но никой не ме видя, нито се опита да ми подаде. Много от тези атаки, включително и при числено превъзходство, завършиха с удари от средна и далечна дистанция, при които отбелязахме цифром и словом 0 (нула) гола. Веднъж и аз се включих в тая мания и не успях да отбележа, а можех да подам на свободен съиграч в по-добра позиция. Сигурно и в други няколко случая не съм подал на свободен човек, но като цяло сбърках само 4-5 топки и в това отношение съм доволен от себе си.

Други атаки пък завършиха или с грешен пас, или с пас към покрит съотборник, до който естествено топката не достига.

Всичко това се отнася до [b]активната игра[/b], където става ясно, че доста ни куцат 2 взаимнодопълващи се компонента:

- [b]точният пас към свободен съиграч[/b] - докато Байерн бъркаха 1 от 10 паса, ние имахме 1 точен от 10 (нека да са 2, от мен да мине);

- [b]придвижването без топка, търсенето на свободна позиция, търсенето и очакването на топката[/b].

Мачът изобилстваше от ситуации, при които наш играч е с топката, а съотборниците му или стоят наблизо свободни и не показват, че очакват пас, или стоят покрити някъде из игрището и също не търсят начин да получат топката. От своя страна човекът с топката вместо да подаде на близък свободен съиграч, прави спорен пас през половината игрище към някой покрит и съответно топката отива у противника.

НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ КЪСИТЕ ПАСОВЕ! С 2-3 такива паса може да се създаде голова атака, както ни го показаха от Байерн. ТЪРСЕТЕ СВОБОДЕН СЪИГРАЧ! Не се опитвайте непременно да продължите напред, когато имате по-добро продължение някъде близо до себе си. Щях да кажа "гледайте как подавам и правете същото", ама да не помисли някой, че се имам за голяма работа ;). ДВИЖЕТЕ СЕ И ТЪРСЕТЕ ТОПКАТА! Който търси, той намира :)

Предлагам обаче сериозно в следващата контрола да застана на място, от което мога да изнасям топката и да разпределям играта, поне за част от мача.

Колкото до пасивната игра, отново стояхме на 2 метра от противника, но и играчите на Байерн бяха много бързи и подвижни и не успявахме да ги опазим. Съжалявам за Злобчо, който оставихме (както и срещу ФРГ) да го разстрелват от всевъзможни позиции - от въздуха, по земя, фронтално, под ъгъл, отблизо и далеч... Знам, че в един момент вече не може да се предвиди откъде ще дойде головият удар и става невъзможно да се предотврати разгрома...

А към Жеката - баце, извинявай, ако съм те ядосал :). Ела ако можеш на следващия мач, пък после ходи се плацикай по плажовете, ама мисли все пак и за Мисирите ;). Че времето ей го, сега ще отлети и ще почне новият сезон...
Аватар
Goa
Модератор

Мнениеот sasho_angelov » Чет Юли 23, 2009 9:44 am

Изморих се да чета :-)
И все пак потичали сте, а и не сте се сбили, което е супер. До другата седмица
sasho_angelov

Мнениеот tweeg » Чет Юли 23, 2009 10:34 am

Моят коментар за мача ще е само критичен :). Първото и най важно според мен, е че с тези играчи няма как да се желае повече. Затова и не мога да разбера всичките тези нерви които се хвърлят на терена и приказките за тактики и т.н. Няма такива филми :) всеки в отбора си има мнение за "правилен футбол" и си я следва педантично. Включително и аз :). Лошото е че почти няма две еднакви мнения. Това обаче е нормално за всички отбори предполагам. Затова и отборите си имат тренери които да казва как ще се играе и който не слуша се вади от игра. В нашия случай си остават само разправиите по време на мач и смехотворни ситуации в които 2-3ма човека си викат "що не ми подаде", "бях сам" и т.н. а другите или ги зяпат умно или се включват във викането с викове "стига сте си викали", "аре играйте" и т.н. докато противника играе и бележи гол след гол. Това нещо ако се прекрати ще станем поне на 30% по-силни по мое мнение. Другото нещо което ми прави впечатление е предвидимоста на играта на отбора което обаче пак казвам се дължи и на качествата на играчите. Не можем да вържем 3 паса и какво се получава на практика: за да се избегне разиграването отзад се мята топката напред на братята и ако успеят те да направят нещо набързо това е. Топка назад не се връща независимо от ситуацията. Интересен и друг факт който ми направи впечатление вчера а и в други предишни мачове. Когато си комбинират двамата се намират а когато се включи и някой друг и не се получават нещата. Сигурен съм че не е нарочно, но го споменавам като факт :).
Стана много дълъг пост, така че ще приключа с следното умозаключение: За атака на челните позиции следващия сезон ще трябва подхода на отбора към мачовете и отношението между съотборниците да се променят коренно.
tweeg

Мнениеот jekata » Чет Юли 23, 2009 11:16 am

както и предполагах - такъв бой ни биха а ние пишем ли пишем отново хахаха. е като е така да напиша и аз нещо.
първо-честно казано тия наистина са много добри.такова разиграване от отбор досега не бях виждал.не че ни оправдава ама все пак трябва да се отчете.после-почнахме доста добре но имахме и малко малшанс те от четири удара за пет мин. да ни поведат 4-0.е после-ходи вдигай глава и играй.
нещо което отдавна го говоря и трябва да го направим накрая-пресиране и срещане в тяхната половина.И също така за пореден път забелязвам - почти всички си сменихме позициите по няколко пъти.еми маъ е време поне по голямата часто от отбора да играе на едни и също място.
за овикванията и караниците по време на мача какво да кажа - това явно така ше си остане.не може при всеки сграшен пас да се мрънка и подвиква.
диляне - стига глупости,не съм се разсърдил идобщо, не съм някаква ученичка.моя човек дето го доведох да ни гелда мбеше много уморен и затгова си тръгнах.както казах за другата контрола съм още в осфия но защо имам лошото предчувствие че съвпада на мача на ЦСКА за лига европа
jekata

Мнениеот jekata » Чет Юли 23, 2009 11:24 am

хахахахаха -е лелеееее какъв правопис.тоя моя пост не съм го писал аз-диктувах на секретарката. "идобщо" "гелда" "мбеше"-това все едно е футболист от камерун. също така - "осфия".хахахах
jekata

Следваща

Назад към Спорт