Начало форум Административни

Административни

Относно подфорум Spacedoor...

Теми за организацията и модерирането на форумите. Ако имате оплаквания или предложения - публикувайте ги тук

Относно подфорум Spacedoor...

Мнениеот robinofloksli » Сря Мар 16, 2011 11:50 pm

Spacedoor затворен форум където ще се обсъждат преди всичко литературни теми, теми касаещи фендъма и новини от света на Terra Fantasia. Тези теми нерядко са доста деликатни и обсъждането им води до нарушаване на добрия тон, разбирателството и комуникацията между участниците. От друга страна, много форумници наистина се интересуват (и вълнуват!) от тези въпроси и са разочаровани от бекрайните оф-топици и междуличностно заяждане. Затова в този форум ще пишат и четат само хора които искат да научат мнението на другите, а не непременно да кажат какво мислят самите те и да се карат с тези които не мислят като тях.

Присъединяването към групата Spacedoor става по два начина:
-с препоръка/ покана от настоящ член на Spacedoor или
-с писмо/ бележка до мен, модератора на този подфорум

Като казах модератор... Модераторът на този подфорум ще е само един и няма да се сменя освен при наличието на съществени причини за това.

Надявам се този подфорум да не обижда никого със съществуването си.

Пожелавам успех на всички
Робин от Локсли, модератор

П.С. - ще трия по свое усмотрение всякакви коментари по тази тема без никакви обяснения.
Да не се взема насериозно...
Аватар
robinofloksli
Модератор

Re: Относно подфорум Spacedoor...

Мнениеот Mandor » Чет Мар 17, 2011 8:54 am

Съжалявам, не разбрах… моля те, поясни (желателно с примери) диапазонът на темите, които ще съдържа този подфорум. Че в момента сякаш са изброени темите, заради които изобщо съществува основният форум.
Mandor

Мнениеот Георги Евтимов » Чет Мар 17, 2011 12:16 pm

Като че ли идеята е темите наистина да са същите, но тонът да не е? Аз така го изтълкувах.
Георги Евтимов

Мнениеот bogdanov » Чет Мар 17, 2011 12:41 pm

И какъв е проблема да се модерира тук по-нормално?
Проблемът за флудовете, оф топиците и прочие, не е точно в хората.

П.С. Има ли шорлист на хора, които не трябва да кандидастваме?
bogdanov

Мнениеот Георги Евтимов » Чет Мар 17, 2011 12:49 pm

Може би досегашният форум има твърде много отрицателен багаж. Знам, че ако аз, не толкова редовен потребител, вляза например в Литература и други изкуства, неизбежно ще се позачета в някоя по-стара тема, отпреди "правилното" модериране. И ще си тръгна оттам с гримаса на лицето. Новите, "правилно" модерирани теми ще го отнесат по подразбиране, дори да не го заслужават.
Георги Евтимов

Мнениеот bogdanov » Чет Мар 17, 2011 1:46 pm

Георги Евтимов написа:Може би досегашният форум има твърде много отрицателен багаж. Знам, че ако аз, не толкова редовен потребител, вляза например в Литература и други изкуства, неизбежно ще се позачета в някоя по-стара тема, отпреди "правилното" модериране. И ще си тръгна оттам с гримаса на лицето. Новите, "правилно" модерирани теми ще го отнесат по подразбиране, дори да не го заслужават.

Tова е трета, или май 4 версия на форума.
Тръгна се от Фантастика в Дира, после се избяга в "Попово" заради модераторски произвол. После Попово го прекръстиха на Фентъзи,после се направи този форум - Фантастика-бг.ком май беше, после се появи нова версия, после съвсем се заряза дира, а сега четем за затворен подфорум, а после сигурно и там ще се сцепят...

Има по-лесно решение на всичко - прехвърляне на "оляните" теми в раздел Архив, за да се почне по-начисто, забрана за писане на невписващите се в обстановката и по-нормална модерация.
Другото ни връща на един стих на Радой Ралин - "В нас още дишат старите неща, а ний си мислим, че сме нови хора".
bogdanov

Мнениеот Мартин » Чет Мар 17, 2011 2:58 pm

Богданов,
оценявам и добре разбирам твоята загриженост, но недей да се тревожиш... тейк ит ийзи... нещата са в сигурни ръце. :shh:

Георги Евтимов е дал доста добър отговор и очевидно е разбрал правилно за какво става дума.

Проблем да се модерира по-нормално в общия форум очевидно има и на този етап е неотстраним; а офтопиците, флудовете и калта ги правят хората, демек юзерите. Тъй че от времето на другаря Висарианович нищо не се е променило. Проблемът винаги си остават хората :)
Мартин

Мнениеот robinofloksli » Чет Мар 17, 2011 3:14 pm

Малко пояснения:
Tова е трета, или май 4 версия на форума.
Тръгна се от Фантастика в Дира, после се избяга в "Попово" заради модераторски произвол. После Попово го прекръстиха на Фентъзи,после се направи този форум - Фантастика-бг.ком май беше, после се появи нова версия, после съвсем се заряза дира, а сега четем за затворен подфорум, а после сигурно и там ще се сцепят...

Това НЕ Е АЛТЕРНАТИВА на настоящия форум. Това е нещо различно. Нещо което е било и пак ще бъде, но не започва от Дир-ника. Да, има препокриване на тематиката, но начина на обсъждане и хората които ще обсъждат ще са напълно различни.

Има по-лесно решение на всичко - прехвърляне на "оляните" теми в раздел Архив, за да се почне по-начисто, забрана за писане на невписващите се в обстановката и по-нормална модерация.

Щом смяташ че има по добро решение - моля те, направи го. Не виждам нито една пречка пред тази цел. Предложи се за мотератор, агитирай, направи свой проект-визия за форума, опитай се да привлечеш съмишленици и симпатизанти, каквото ти роди въображението, направи го! Можеш дори да направиш втори затворен под-форум, няма пречки за това. Аз вероятно ще те подкрепя

И още нещо за хората които няма да получат покана за участие, поне засега:
-Този под-форум като цяло е съставен от хора които са участвали тук, но поради една или друга причина са напуснали. С други думи - това е форума на прокудените. Защо тези форумници са напуснали е дълга тема, която няма да обсъждам, по-важното е, че вече има място където нещата са малко по-различни. Ако не са достатъчно различни, под-форума ще умре, случват се, нищо трагично няма в това.
-С течение на времето, след като се оформи стила и съдържанието на под-форума, ще има обсъждане за осветляването на форума - отворен за четене. Едва тогава който прецени, че е интересно и полезно за него може да се кандидатира за участник. Така че - моля никой да не ми се обижда, ако не получи покана за участие. Просто имайте търпение, това е.
Да не се взема насериозно...
Аватар
robinofloksli
Модератор

Мнениеот Ивайло Иванов » Чет Мар 17, 2011 3:44 pm

robinofloksli написа:Spacedoor... в този форум ще пишат и четат само хора които искат да научат мнението на другите, а не непременно да кажат какво мислят самите те и да се карат с тези които не мислят като тях.

Прекрасно - бих помолил да имам възможност да чета в този форум. Няма да пиша там. Тъкмо защото искам да науча мнението на другите, а не непременно да кажа какво мислят самия аз.
Какво мисля по един или друг въпрос - това предпочитам да казвам на всеослушание. Без да имам нужда от огледални теми.
— Ого! А пистолет-то не мой! Номер не такой, как у моего… Мой номер начинался с года смерти Лермонтова, а этот… с года рождения Пушкина…
Аватар
Ивайло Иванов

Мнениеот bogdanov » Чет Мар 17, 2011 3:51 pm

Абе не му е тук мястото, но още си чакам форума за Е-боокс...

П.С. Успех.
bogdanov

Мнениеот Goa » Чет Мар 17, 2011 5:11 pm

Да, и на мен не ми остава нищо, освен да пожелая и аз успех на новия подфорум.

П.П. Форумът на Ефремов никога не е бил алтернатива или продължение на форум "Фантастика" в дира.
Аватар
Goa
Модератор

Мнениеот bogdanov » Чет Май 26, 2011 1:34 pm

Официално кандидатствам за читателски статус. Обещавам да не пиша.
Дискусията около Ефремов ми разкри докрай реалиите във форума, но от време на време ми се чете нещо интересно.
bogdanov

Мнениеот Ендър » Чет Юли 28, 2011 12:39 am

Заявка за участие.
Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш...
Ендър

Мнениеот Шаркан » Чет Юли 28, 2011 1:54 am

Ендър написа:Заявка за участие.
подкрепям я.
Шаркан

Мнениеот grigorp » Сря Яну 23, 2013 8:02 pm

Заявка за участие.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel
Аватар
grigorp

Мнениеот Мартин » Съб Мар 16, 2013 7:34 pm

@grigorp
Интересно, някой отговори ли ти или още си стоиш без отговор? Питам, защото Робин напоследък се е алиенирал малко и не знам, дали въобще чете тук.
Мартин

Мнениеот grigorp » Вто Мар 19, 2013 10:16 pm

Никой не ми е отговорил.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel
Аватар
grigorp

Мнениеот Мартин » Съб Мар 23, 2013 12:01 pm

Аха. Добре, ще се опитам да ти се отговори.
Мартин

Назад към Административни