от robinofloksli » Пон Апр 27, 2009 10:59 am
Любо Николов Написал:
-------------------------------------------------------
> Абе, хора!
> Вие ме побъркахте.
Тогава защо четеш това? И аз се побърквам от врясъците в една детска градина и точно поради това не ходя на такива места. Ти защо четеш нещо което те побърква?
> Може би не го забелязвате, но за страничен човек
> да изчете всичките тия шест страници си е жива
> мъка.
Може би не го забелязваш, но тези шест страници нито са писани от странични хора, нито в рамките на 20 мин. Някои теми продължават с години. Защото са интересни на хората които участват в тях. Четенето Не е задължително, само защото темата ти излиза с червени буквички.
> Дълбоко се извинявам - не се обиждайте, моля ви от сърце - но други думи нямам...
От какво да се обиждаме? От още едно мнение? Ако се засягахме от всяко едно различно мнение досега да са ни затворили в лудницата. Някой би отбелязъл че тъкмо там ни е мястото, но аз мисля че на целия останал свят му е там мястото. Въпрос на виждане. Не вредим никому, не сме агресивни, нито опасни.
> това е някакъв
> диалог между луди.
На нас си ни харесва! Инак не бихме писали с такова настървение, нали? На кой му пука как изглежда отстрани? Не спорим за да изглеждаме някак си...
> Още веднъж ме извинете, за Бога. Но наистина не
> виждам нищо друго, освен сблъсъци на никове, всеки
> един с хипертрофирано его, което крещи "Аз, аз,
> аз". Всичко това прикрито със смокиновия лист на
> загриженост за българската фантастика (такава,
> каквато "Аз, аз, аз" я разбирам).
Всеки вижда това което може и това което е склонен да вижда. Аз виждам други неща. Знам със сигурност, че някои странични читатели също виждат нещо повече от сблъсък на никове. А това - аз аз аз пък никой освен теб не го вижда. Чудесно е да се обвинява в егоизъм и да се изтъква че всичко е само думи, а работа - за две пари никой не свършил. Но това също е банално до смърт и също така - лишено от всякаква конструктивност.
> Като ви се прави нещо за българската фантастика -
> правете. Издавайте - ако щете като диаболичния
> Емануел Икономов, ако щете - като някой по-достоен
> според вас човек. Или пишете. Вършете нещо.
Ами правим. Защо реши че не правим? Само защото не виждаш нищо повече от борба на никове? Е, сори - че това което правим не се е разчуло до твоята камбанария...
> Само не се втурвайте с копия срещу великани, които
> всъщност не са великани, а вятърни мелници, а при
> по-внимателен оглед и мелници няма.
При по внимателно вглеждане има не мелници, а един неприятен субект когото всички дружно мразим. и не сме го погнали с копия, а търсим начин такива субекти да не ни касаят по никакъв начин. За да не е неясно - НЕ ГОВОРЯза ЕИкономов, той си има своите грехове, но пък си има и доста плюсове, които аз като фен и писател уважавам.
> Уверявам ви, унищожаването на статуите на Буда в
> Бамиян не е допринесло с нищо за славата на Аллах.
За момента не, но вярата не е моментно явление. Уверявам те че след стотина години ефект от това унищожение ще има, при това чувствителен.
Да не се взема насериозно...