Начало форум Общи дискусии

Общи дискусии

Търся две книги ;-)

Място за обсъждане на теми, събития и публикуване на съобщения, несвързани пряко с фантастика, евристика или прогностика

Търся две книги ;-)

Мнениеот Ендър » Чет Юли 28, 2011 1:17 am

Търся следната книга:
Okta.jpg
Okta.jpg (63.37 KiB) Прегледано 6790 пъти

Издание на "Аргус", 2002 година. Поне така пише в http://bgf.zavinagi.org, на сайта на Автора (http://emanuel-ikonomov.info), както и в "Болгария фантастическая" (био-библиографска справка за БГ фантастика).
Давам между 30 и 50 лева в зависимост от състоянието на книгата.

Също така търся и "Додекаедър" от същия автор, издание на "Аргус" от 2003 година според същите източници. Давам същите пари.

ПП. Търся ги като колекционер, затова и давам толкова пари. Обещавам да не ги чета.
Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш...
Ендър

Re: Търся две книги ;-)

Мнениеот Mandor » Чет Юли 28, 2011 8:47 am

Ендър, според моята информация и двете книги не са издавани.
Mandor

Мнениеот Ендър » Чет Юли 28, 2011 10:00 am

Абсолютно съм наясно.
Оказа се, че в заглавието на темата не може да се слагат емотикончета, затова ползвах ;-)
Преди доста време (2003 или 2004 година) се бях разбунтувал из форума срещу подобна практика да се трупат точки без покритие. Но понеже снощи случайно попаднах и на корица (на сайта на Автора), реших да пусна една майтапчийска тема. И без това последно време е доста умряло из форума.
Ако искаш подробности по темата, мога да кажа доста.
Ендър

Мнениеот bogdanov » Чет Юли 28, 2011 11:01 am

Мен ме сърби езика пък да питам защо за последните си три книги /за толкова знам/, Емануил Икономов гордо избра да ги публикува през други издателства, но надали ще се получи реален отговор.

П.С. Всъщност положението с горните две книги е глупаво - винаги може да се избичат десетина бройки на дигиталка, колкото да се предадат в Депозитна служба и гордо да се каже - "Ами изчерпи се тиража".
bogdanov

Мнениеот Mandor » Чет Юли 28, 2011 1:07 pm

Ендър написа:Оказа се, че в заглавието на темата не може да се слагат емотикончета, затова ползвах ;-)
Е, явно жегата влияе и на възприятията ми — възприех темата напълно сериозно. :redface:
А и знае ли човек — до преди месец не бях чувал за „Нуми и Ники“ в малък формат, но се оказа, че съществува.
За информацията по Уикипедия и подобни — точно преди седмица имах спор с Григор по въпроса, но така и не се разбрахме.
Mandor

Мнениеот Goa » Чет Юли 28, 2011 10:46 pm

Доколкото пък аз знам, "Октаедър" и "Додекаедър" са обединени под заглавието "Икосаедри", което излезе. Понякога издателските планове се променят :).
Аватар
Goa
Модератор

Мнениеот Ендър » Пет Юли 29, 2011 11:11 am

Правилно знаеш. Съдържанието на двата сборника (поне така се твърди от Сашо Карапанчев) е влязло в "Икосаедри". Може би дори е допълнено, но това е без значение.
По-важното е какво се случва, когато погледнеш библиографията на Автора? Оставаш с впечатлението, че това е най-плодовития, най-издавания и съответно - най-продавания фантаст в България за всички времена.
А истината е:
Сборникът "Икосаедър" е издаден през 2000 година от самият Автор по случай 20 години от първата му публикация, съдържа 20 разказа и е в тираж 20 бройки.
Сборниците "Октаедър" и "Додекаедър" никога не са излизали и няма и да излязат (което не пречи да фигурират в библиографията му)
Повечето от публикуваните му разкази са в сборници на собственото му издателство (различните "Хоризонти"), като при това сборниците гордо носят слоугъна "Най-доброто от конкурса", а по презумпция господинът няма право да участва в конкурса.

Та така. Ако някой все пак се навие да направи дигитални тиражи от по 20 броя на въпросните две книги, които търся, офертата за парите си остава :wtf:
Ендър

Мнениеот Mandor » Пет Юли 29, 2011 11:55 am

Ендър написа:Та така. Ако някой все пак се навие да направи дигитални тиражи от по 20 броя на въпросните две книги, които търся, офертата за парите си остава :wtf:
Ще си позволя отново да се намеся — за да се спази традицията, тиражът на „Октаедър“ трябва да е осем броя, а на „Додекаедър“ — 12 броя. Общо пак правят 20, де… :wink:
Mandor

Мнениеот Ендър » Вто Авг 02, 2011 9:39 am

Супер хрумка!!!
Може да го предложиш на http://emanuel-ikonomov.info/bg/contact.html
Ендър

Назад към Общи дискусии