от Goa » Вто Ное 05, 2013 7:18 pm
от ivanushka » Вто Ное 05, 2013 9:32 pm
от Шаркан » Вто Ное 05, 2013 10:04 pm
от Ивайло Иванов » Вто Ное 05, 2013 10:19 pm
Шаркан написа:защо гласуването е анонимно?
от Мартин » Вто Ное 05, 2013 11:05 pm
от Goa » Сря Ное 06, 2013 2:15 am
от Шаркан » Сря Ное 06, 2013 9:21 pm
от Sephiroth » Чет Ное 07, 2013 2:18 pm
от Мартин » Чет Ное 07, 2013 8:10 pm
от bogdanov » Чет Ное 07, 2013 9:15 pm
от Ивайло Иванов » Чет Ное 07, 2013 9:54 pm
от Sephiroth » Чет Ное 07, 2013 11:50 pm
Мартин написа:Шаркан,
Аз гласувах с бан, естествено. Но при срок от две седмици за гласуване, това не ми беше първа грижа.
Сефирот,
Едно е да симпатизираш на Ивайло Г. Иванов (независимо по какви причини). В случая обаче просто не си обективен. Мога да го изведа нагледно, но това значи да преповторя чуждите глупости и тук. Не го правя, но и не мисля, че и да го направя, това ще ти промени мнението. Ти си си избрал страна.
А ако ти лично смяташ, че Шаркан е за банване - направи съответното предложение.
Несериозно е обаче да се излиза с аргумента, че щото някой друг бил еди-какъв си, значи да оставим и фашиста Иванов. В този смисъл - няма как да се съглася с теб или с Богданов. По тази логика сигурно и двама серийни убийци могат да се "балансират" на свобода.
Иначе си прав, че това е буря в чаша вода. Никой не е твърдял обратното.
от ivanushka » Пет Ное 08, 2013 2:17 am
bogdanov написа:П.С. Иванушка е някой незнаен и моля да не се бърка ника му с мен!!!
от Sephiroth » Пет Ное 08, 2013 12:31 pm
от bogdanov » Пет Ное 08, 2013 1:28 pm
ivanushka написа:bogdanov написа:П.С. Иванушка е някой незнаен и моля да не се бърка ника му с мен!!!
Извинете, аз живея в 16 ти апартамент, и наистина съм незнаен... (предполагам че сте гледали комиците по ТЪПО-визията)
виновен съм...![]()
По повод на скандалите във форума (а всъщност и не само във форума):
Ако сложим прасета в замък - какво ще стане? - Кочина!
Ако сложим хора в кочина какво ще стане? - Прасета!
А какво ще стане ако сложим хора превърнати в прасета, в замък превърнат в кочина?
(това е един въпрос за битието и съзнанието/възпитанието - кое определя?)
Има 3 варианта:
1. Всички ще си останат прасета - защото ще започнат да се замерват с нечистотии, вместо да чистят.
2. Някои ще си останат прасета, други ще се изчистят. В смисъл ще принудят другите да чистят. Или ще се възползват от чистенето на другите. Надежда всяка тука оставете, че ще се оформят "чиста" и "мръсна" територия, макар че това би било все пак може би най достижимо. Ако няма как да се избегне взаимодействието, то не би могло да се мине без някакви форми на насилие (най малкото на границата чисто-мръсно - обаче в "глобален" свят?...). Това на практика е вариант 1. само че едни ще са мръсни отвън, други - отвътре. Е има и някакъв малък, жалък, незначителен шанс всички да бъдат изчистени от вън (както е във "велика" Европа например. а СССР?) и външната чистота един ден да стане и вътрешна (както НЕ е във "велика" Европа например). Но историята някак си не е съгласна с този вариант. В смисъл: едни прасета да започнат да бият другите прасета защото са мръсни и така след 10 поколения на прасетата ще им бъде генетично присъщо да са чисти? Много по вероятно е едните прасета да започнат да се възползват от нечистотията/нещастието на другите прасета. И така всички ще си останат прасета - кой отвън, кой от вътре.
3. Ще изчистят и замъка и себе си, и себе си и замъка...
(...без Бог? - без господар!... Септември ще бъде Май! Ще бъде!...)
Та какво имат прасетата от вариант 3? Което го нямат прасетата от вариант 1 и 2?
Във вариант 1 и 2 със сигурност няма две неща:
Свободна воля и любов към ближния. Едновременно.
Какво има във вариант 1 и 2 ?
Отхвърляне на следното: "възлюби ближния си като себе си, и всичко което желаете да правят другите на вас, това правете и вие на тях."
В този форум само Ивайло като чели има смелост да декларира че не отхвърля последното.
Обаче дали наистина е така?
от alexandrit » Пет Ное 08, 2013 5:48 pm
от Ивайло Иванов » Пет Ное 08, 2013 6:21 pm
от Шаркан » Пет Ное 08, 2013 7:16 pm
alexandrit написа:нека да кажа в прав текст на Николай Теллалов: Ники, стига вече с тоя „твой” анархизъм, моля те!
за идеално сферична в абсолютен вакуум фантастика ли?Бе, хора, дайте да си говорим за научна фантастика и фентъзи, а не за политика – нея я има предостатъчно извън форума ни!
от ivanushka » Пет Ное 08, 2013 10:03 pm
bogdanov написа:Иванушка е мой ник в Дира и хората се объркват. Исках само да покажа, че сме различни хора.
от bogdanov » Съб Ное 09, 2013 12:13 am
ivanushka написа:bogdanov написа:Иванушка е мой ник в Дира и хората се объркват. Исках само да покажа, че сме различни хора.
Ако съм заел нечий чужд ник и ако това е проблем, и ако заради мене някой отнася ругатни - ами не държа на този ник - нямам нищо против да се смени.
Не знам каква е процедурата по смяна на ник?
Но като се каже веднъж че сестра ти е к***а, върви доказвай после че нямаш сестра...
така че може би да няма и смисъл евентуална смяна ...
А между другото се сетих и за нещо друго което сме позабравили - най вече аз -
една много дълбока народна мисъл:
"не хвърляй камък в рядко л***о , защото ще те опръска..."![]()
така че извинявам се ако съм опръскал някого...
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта