Начало форум Организационни

Организационни

Възобновяване на сбирките

Теми, свързани с дейността на клуб "Иван Ефремов"

Възобновяване на сбирките

Мнениеот Goa » Сря Май 13, 2020 1:05 am

Със заповед от министъра на здравеопазването се възобновяват дейностите в културните домове, което включва и сбирките на клуба. Поглеждайки към плана за месец март, виждаме следните теми:

10.03 Кинолектория
24.03 Паралелните светове – Васил Сивов
31.03 Търг на фантастични и други книги

Темата от 17 март (представяне на романа "Звездата на скитниците") днес беше проведена онлайн при слабо присъствие (4 човека, вкл. авторката Сесил Костадинова), не пречи да си поговорим и на живо за тази книга.

Предлагам на 19 май темата да бъде тази от 24.03: Паралелните светове – Васил Сивов, или кинолектория. Очаквайте още информация.
Аватар
Goa
Модератор

Re: Възобновяване на сбирките

Мнениеот Goa » Чет Май 14, 2020 11:46 am

Последно от днес: няма да се възобновяват сбирките на живо. Включвайте се в конферентните сбирки, разговорите протичат по-културно от тези на живо! :D
Аватар
Goa
Модератор

Мнениеот Goa » Чет Юни 04, 2020 1:38 am

Повторен опит да възобновим сбирките - този път вероятно няма да се осуети. Следващия вторник (09.06) сбирката ще е в стая 213, откъдето ще опитаме да направим конферентна връзка с Валентин Иванов и той да изложи тезата си за нова класификация на извънземните цивилизации. Ето линк към статията от блога на Вальо:

https://arxiv.org/pdf/2005.13221.pdf
Аватар
Goa
Модератор

Мнениеот Goa » Сря Юни 10, 2020 9:03 pm

За следващия вторник (16.06) темата е:

Прочетено по време на карантината - разговор
Аватар
Goa
Модератор

Мнениеот Goa » Вто Юни 16, 2020 7:12 pm

Днес от 19:45 ч.: Прочетено по време на извънредното положение - разговор

Линк в зуум:

https://us02web.zoom.us/j/81362398758?p ... RpUjVyZz09

Meeting ID: 813 6239 8758

Password: 6hsfiq

Линкът в дискорд си е все същият: https://discord.gg/xcyfgN5
Аватар
Goa
Модератор

Мнениеот ivanushka » Вто Юни 16, 2020 10:49 pm

Аз пък, някак си се притеснявах да отида на жива сбирка. Такъв човек съм - притеснявам се без особена причина... А ето че притеснението ми намери днес основания :((( Като нищо ще взема да дойда... Някой път... Някой друг път... Не знам кой е бил героят :((( , но може би има и основания - аз във форума писах: може да каже - ето аз присъствам с цялата си личност, а ти мишок такъв ми се криеш зад екрана... и това не е неоснователно.
Но от друга страна не му пречеше да не се показва на камерата, и само да слуша, за да не пречи на желаещите дистанционно - а ето сега ни отряза без да му мигне окото - "добър" човек :(((.

А между другото, само да попитам, какво би било ако бях дошъл, аз или някой друг, на живо и го бяхте изхвърлили като куче? На втората минута ? Още на прага?

Аз не знам дали Юри Илков все още се опитва да привлече нови членове на клуба, ама явно е безсмислено да го прави.
ivanushka

Мнениеот Goa » Вто Юни 16, 2020 11:57 pm

Човекът, заявил, че няма да участва, ако работи компютърът, беше този, който предложи темата. Така че нямаше как да не се съобразим с позицията му. Той беше получил погрешна информация, че вече сме преместили конферентните сбирки в друг ден от седмицата (всъщност наистина имаше такова предложение, но никой оттогава не е писал по въпроса тук или във фейсбук), и наличието на компютърна връзка го изненада неприятно - той си има съображения да не участва в конферентни връзки и ние уважихме това. Освен всичко друго той е направил толкова много неща в името и от името на клуба, че поне в моите очи си е спечелил правото да се съобразяваме с мнението му.

Другият вариант беше да оставим връзката отворена и да проведем сбирката без него. Прощавайте, ако съм сбъркал, но дадох предимство на участието на живо.
Аватар
Goa
Модератор

Мнениеот ivanushka » Сря Юни 17, 2020 12:28 am

Да разбира се! Няма спор.
Но все пак въпроса ми остана без отговор:

Какво щеше да бъде ако бях сбъркал да дойда на живо, и там човекът предложил темата, уважаван и заслужил член на клуба - той си има съображения да каже: тоя тип не ми харесва - махай го!
И аз бях изхвърлен като куче.
Та какво щеше да бъде това?

Да! Щеше да бъде абсолютна глупост от моя страна да дойда ...

А от ваша ?
Да! Това щеше да е едно възпитано и културно поведение, с почит и уважение към другия човек.
ivanushka

Мнениеот valio_98 » Сря Юни 17, 2020 12:34 am

Май по-добре, че съм пътувал.
Все пак за по-нататък - връзката е начин да се привлекат хора, които могат да участват само през интернет. Не е гарантирано, че ще винаги ще работи, но е нещо.
Аватар
valio_98

Мнениеот lamorena » Пет Юни 19, 2020 6:48 pm

Да си призная, стана ми смешно като чух разправията в залата (преди да ни изключитe, де :wtf: ). Изглеждаше малко като... злоупотреба с "клубно положение". Странно ми е, че някой членува в клуб по фантастика и прогностика и е против използването на нови технологични възможности, но... щом реалността е такава, няма какво да се направи. Засега.

От друга страна трябва да признаем, че в конферентните сбирки има доста технически детайли за "изчистване" и несъвършенството също може да дразни. Но с проби и грешки нещата ще си дойдат по местата, аз съм оптимист.
Аватар
lamorena

Мнениеот Mandor » Вто Юни 23, 2020 8:00 am

ivanushka написа:Да разбира се! Няма спор.
Какво щеше да бъде ако бях сбъркал да дойда на живо, и там човекът предложил темата, уважаван и заслужил член на клуба - той си има съображения да каже: тоя тип не ми харесва - махай го!
И аз бях изхвърлен като куче.
Та какво щеше да бъде това?

Щеще да бъде невиждан прецедент. Защото практиката показва, че е по-вероятно да се застъпят за теб, а човекът да се принуди да напусне. Защото моралните ценности в клуба определено са доста странни.

ivanushka написа:Да! Това щеше да е едно възпитано и културно поведение, с почит и уважение към другия човек.

Мда-а, вече всички видяхме (прочетохме) какви са разбиранията ти за възпитано и културно поведение...
Mandor

Мнениеот ivanushka » Вто Юни 23, 2020 2:14 pm

Мда-а, вече всички видяхме (прочетохме) какви са разбиранията ти за възпитано и културно поведение...

Виновен съм ... :((
ivanushka

Мнениеот Goa » Сря Юни 24, 2020 9:14 pm

Темата на 30.06 е традиционната за всеки последен вторник от тримесечието:

30.06 Търг на фантастични книги
Аватар
Goa
Модератор

Назад към Организационни