Начало форум Общи дискусии

Общи дискусии

Троя - последен пирон в ковчега!

Място за обсъждане на теми, събития и публикуване на съобщения, несвързани пряко с фантастика, евристика или прогностика

Супергерои и чудовища

Мнениеот armydreamer » Нед Май 23, 2004 2:20 pm

Не съм гледал Троя още, но смятам да го направя в някой момент. Това, което чувам и чета за него, не ме изнедава въобще... Колкото до този тип филм с герои, които спасяват света - нормална реакция на американската поп-култура. Преди време гледах едно предаване на Спайдърмен (където фокус бяха комиксите) и там казаха, че супергероите се появяват за първи път няколко години появяват след ПСВ и в огромни количества след края на ВСВ и така до днес. Естествено е след 09/11 да започнат да летят, лазят и да се телепортират навсякъде.

Ето една интересна статия, написана за The Day After Tomorrow от интересен човек и велик писател (Джеймс Балард):
[url=http://film.guardian.co.uk/features/featurepages/0,4120,1215833,00.html]Няма забранени кошмари в модерна Америка[/url]

armydreamer
 

Re: Троя - последен пирон в ковчега!

Мнениеот Добри_Д » Нед Май 23, 2004 2:35 pm

Това със световните войни ме плаши най–много. Все пак 9–11 не беше световна война. Беше един необичайно мощен терористичен акт, извършен от шепа хора върху един квартал от един град. (Да не говорим, че доста хора все още оспорват официалната версия за случилото се и твърдят, че всичко си е чисто вътрешна работа.) Не искам американците да тръгват на световна война заради това.

Или може би реакцията на киното в случая изпреварва тази на стандартните средства за водене на война и даже ги замества. Хмм, може да се поспори по въпроса за киното като заместител на различни големи процеси от рода на секс, насилие, любов, война, завоюване на космоса и прочие и за киното като възпитател на масите и за киното като не знам още какво си.
Добри_Д
 

Re: Троя - последен пирон в ковчега!

Мнениеот Добри_Д » Нед Май 23, 2004 3:02 pm

Сега като прочетох статията на Балард, ми дойде нещо друго наум.

Тезата за военизираното, травматизирано подсъзнание на "Америка" почва да се изтърква вече. Някак си само това не ми е достатъчно убедително. Какво ще кажете, че чрез Холивуд, тази страна се опитва да стресне останалите. От доста време насам малките, а и по–големите американчета, се чувстват с понижено самочувствие пред останалия културен свят, понеже са известни само с простотии – варваски футбол, гадна храна, много насилие, и надути излъскани лозунги, които никой не вярва да са подплътени реално. Като гледам мойте състуденти американчета, малко ми изглеждат например да си взимат управленския елит насериозно. Освен това до гуша им е дошло от интелигентни европейци, които се опитват да ги поучават и само приказват колко са прости американците. При това положение друг начин да ни накарат да ги уважаваме е да ни накарат да се страхуваме от тях. Като гледам собсвтените си, на Балард и други мнения, определено успяват да ни уплашат. Казано по друг начин – "Ей копеле, луд съм! Не ми се дърви, че като откача не знам кво праа!"

А сега! Как ще се държиш със субект, който е нестабилен, избухлив и държи най–мощната армия в света?Редактирано (23-05-04 15:06)
Добри_Д
 

Re: Троя - последен пирон в ковчега!

Мнениеот armydreamer » Нед Май 23, 2004 3:18 pm

Желанията и страховете са неизменна част от изкуството. Холивуд непрекъснато демонстрира неспособността си да се справи със собствените страхове и желания. В началото те са били присъщи на американската психика и като такива са намерили отражение в съвременното изкуство, в случая - Холивуд (нормално). Попаднали веднъж в тази по-свободна територия, тези страхове и желания се променят, разграждат, доизграждат (естествен процес). Важно е те да останат в това пространство.
Това, което става с Холивуд и днешна Америка е разширяване на тази територия и превръщането и в еталон за начин на мислене и усещане на света - поп-културата сега е най-мощният творец на американската психика. Америка се е оставила в ръцете на невидимите си приятели, на летящите си супермени и действа фантазно в един реален свят. Последиците от това могат да се видят на всеки час по световните новини... Холивуд не само предлага, но и налага лесни, но опасни реакции и модели на поведение. Май не се изразих много ясно, но останах с впечатление, че Балард се страхува точно от това.

armydreamer
 

Re: Троя - последен пирон в ковчега!

Мнениеот armydreamer » Нед Май 23, 2004 3:31 pm

>А сега! Как ще се държиш със субект, който е нестабилен, избухлив и държи най–мощната армия в света?

Не знам [s]:-)[/s]. Но да изискваш уважение като всяваш страх и ужас, е инфантилно и това, че лудият държи пистолета не променя фактите. Дори и да натисне спусъка...
От друга страна, целият свят е инфантилен и несигурен (и винаги е бил така) - виж, че още не сме израстнали над такива неща като армия и бюрокрация [s]:-P[/s].

armydreamer
 

Абе май не е съвсем инфантилно

Мнениеот Goa » Нед Май 23, 2004 8:07 pm

Макиавели не говореше ли за този начин на постигане на контрол като един от възможните и вършещите работа при определени обстоятелства? Падането на Съюза се оказа страхотен автогол за Щатите и те почти веднага след това загубиха извоювания си респект пред останалите държави (и от двата бивши блока), защото се помислиха за всесилни, единствени и вечни. Всяка "империя" май страда от тази болест чак до момента, когато се разпадне с гръм и трясък. Един от последните способи за удължаване на живота на настоящата структура САЩ с нейните позиции на водеща сила в различни аспекти на цивилизацията изглежда се оказва глобалната военна експанзия (фантазно действие с реални последици в един реален свят - армидриймър+), зад която прозира обреченост, но която известно време ще поддържа илюзията за сила и мощ. Нормално е и в киното като най-мощна масова халюцинация да се засили огънят в това направление (не че досега е тлеел). Когато опустяваш отвътре, единственият начин да продължиш да всяваш респект е надуването навън или помпането на мускули. Приемам и разните тези от отсреща, че Щатите се борели против хаоса (идващ в момента от арабския свят), защото заплашвал собствената им подредена система, но не приемам приемането, че системата им е подредена както трябва и си струва да се защитава.

Последните няколко постинга обаче открито си плачат за наритване от апологетите на другата страна :)))

Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8391
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Последен пирон в ковчега

Мнениеот Goa » Нед Май 23, 2004 8:44 pm

Не знам за теб, аз [u]се опитвам[/u] да разбера. Трябва да има много и разнообразни (и рационални?) причини за задълбочаващите се различия между разбиранията на отделни хора. Казвам "задълбочаващи се" най-вече в аспект на затвърдяване в дадена посока и нежелание за съобразяване с вижданията на отсрещната страна. Двуполюсното разделение на "светогледите" на хората като цяло вече е толкова ясно и отчетливо, че зад него трябва да стои някакъв мощен механизъм, някакви центробежни сили, които са готови да разкъсат Земята или поне нейната ноосферна обвивка. Заради това съм си създал и митологията за новата раса - защото търся начини да разбера, да намеря някакви по-дълбоки мотиви, нещо все още неясно или невидимо, или неосъзнавано, а сто процента има такива съвременни процеси, които могат да бъдат обобщени и анализирани едва след време, когато отдавна са отшумели.

Казваш, че вече се забелязва отчетливо желание да се атакува подадената от отсреща информация, вместо (или по-точно [u]преди[/u]) да се вникне в нея. Разбира се, това се отнася и за моя отговор. Но аз например не възприемам по този начин нещата - не твърдя, че съм вникнал и че съм разбрал всичко, но твърдя, че съм го прочел внимателно и първата ми работа е била да го прекарам през зъбните колела на морално остарелия си механичен мозъчен компютър и да го оценя от гледната точка на своите истини. Едва след това, след като съм детектирал в съответния постинг силно желание за безкомпромисна атака от [u]твоя[/u] страна, след като се почувствах дискомфортно (и дори силно уязвен) от смисъла, който видях в съдържанието на споменатата атака, червената ми лампичка светна тревожно, завиха сирените, чукът заблъска по ламаринената ми тиква и бях принуден да задействам съответна [u]защита[/u], естествено под формата на своеобразна [u]контраатака[/u] (ти сещаш ли се за друг начин на изразяване на различия в позициите?). Вярно, засилих се прекалено по посока на т.нар. "обобщение", но това беше най-вече последица от отдавна натрупвано възмущение против множеството дразнещи ме изказвания на тази тема, демонстриращи според мен недопустимо неразбиране на механизмите за обработка на познанието. Получила се е доста язвителна и кисела буца приказки, за което се извинявам - тя не беше изстреляна съвсем към теб.

Та искам да кажа, че продължавам преди всичко да търся смисъла зад несъвършенството на думите, но все повече имам чувството, че една част от околния свят (доста бързо!) се превръща в Едем... [s]:-)[/s] Би трябвало да съм успял да покажа, че в началото стои желанието за разбиране и едва след това - реакцията, но репликата ти "ако не искаме да се разберем, няма да се разберем" ме навежда на друг извод... [s]:-)[/s] Дано не съм прав поне малко [s]:-P[/s][s];-)[/s]

П.П. Впрочем ярък пример за точно такова поведение - на първосигнално атакуване (насмешливо, подигравателно, отричащо, невъзпитано, дори брутално) на всяка подадена информация, буквално на всяко изречение - се наблюдаваше последната сряда във все по-превръщащия се в многоточие клуб "Ефремов". Бил съм в ролята на атакувания и знам, че е грозна работа. Така че естествено си права - наблюдава се такова явление. Но смятам, че го е имало и преди и ще го има и занапред, докато самоконтролът над собствения разум не се развие достатъчно, че да изчезнат например и войните, и тежките престъпления, дори и обикновеното третиране на чуждия човек като предмет... Все пак гореспоменатите мигновени действия в "Ефремов" нямат много общо по характер с моя обмислян час и половина постинг. Намесих ги просто за да се съглася с направеното от теб наблюдение, а и като интересен, макар и негативен факт от т.нар. клубен живот.Редактирано (23-05-04 21:08)
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8391
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Троя - последен пирон в ковчега!

Мнениеот Добри_Д » Нед Май 23, 2004 8:49 pm

Инфантилно или не – според мен върши работа. Изобщо, не си представяйте американците като някакви безкрайно тъпи еснафи и селяни. Това малко на легенда ми мяза. По–скоро бих казал, че те са крайно тъпи. Също като нашите селяни и еснафи.
Добри_Д
 

No Subject

Мнениеот Goa » Нед Май 23, 2004 9:18 pm

Моя грешка, преместих си постинга където трябва.Редактирано (25-05-04 13:41)
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8391
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Re: Троя - последен пирон в ковчега!

Мнениеот Добри_Д » Пон Май 24, 2004 12:43 am

Добре сега. Какво се заяждаш за количествени определения! Аз да не съм им правил изпити за интелигентност та да знам точно до къде се простират краищата на тъпотата им.

Абе човек като напусне родината доста може да се пообърка. Аз си сменях мненията за местните (туземците) всеки месец по няколко пъти. И колкото повече стоя, толкова по–трудно ми става да ги обобщавам, защото срещам различни хора. Идеята ми беше, че малко ги подценяваме интелектуално. Не много обаче.
Добри_Д
 

"Троя"

Мнениеот valio_98 » Пон Май 24, 2004 1:44 am

I az go gledah. V&zd&rzhajki se ot politicheski obobshtenja:
edin losho napraven eksh&n film. <(

Prekaleno d&lgo i tromavo v&vedenie, koeto ima za cel da
zapoznae zritelja s geroite, no s mnogobrojnite si povto0renija
proisto mi beshe dosadno. Vjarno, che za razlika ot 99 procenta
ot potelcialnite zriteli az v cshesti klas s&m zubril scenata s
bitkata mezhdu Ahil i Hektor, no njakak si ne mi e prijatno
kogato rezhisyorite i scenatristite me tretirat zaedno s
celokupnoto zritelstvo kato poluidiot. Poslkednijat chas na filma
donjak&de go reabilitira v ochite mi - imashe "suspens" (shte go
preveda kato "tr&pka"). imashe silni momenti - priemrno scenata
s Priam v lagera na g&rcite i dvuboja mezhdu Ahil i Hektor -
izkliuchitelno atletichno i zavladjavashto, bravo na horeografa -
kitajskite kung-fu fulmi rjapa da jadat.

Drugi silni strani:

- Hektor i Priam - kato igra, izl&chvane, pris&stvie, kakto iskate
go narechete; do izvestna stepen i Odidej - haresa mi primesa
na m&rdost i ciniz&m (ili tova e edno i s&shgto?)

- ochovechavaneto na njakoi mitove - osobenno Elena, kojato
zabjagva s edno nedoraslo hlape (ubeditelna igra na Orlano
Blum; talanliv e, no roljata ne mu predlozhi poveche) samo
zashtoto e neshtastna s&s s&priga si.
valio_98
 

Re: Троя - последен пирон в ковчега!

Мнениеот Мартин » Вто Май 25, 2004 9:39 am

Е, понатрупаха се мнения, които ме успокоиха, че дори да са ми хрумнали пълни глупости, поне аз не съм единствения, на когото са хрумнали.
Мнението на Вальо е доста точно - аз останах с подобно впечатление - Питър О Тул, Брад Пит, Ерик Бана, играеха много добре. Проблемът е, че просто нямаше какво да се играе.
Добри също е направил един изчерпателен преглед, който подкрепям на сто процента и той едва ли може да бъде наречен "обобщение".
Споменавам горните двама, защото те са описали неща, които ми се щеше да ги кажа и аз, ама не можах, поради ред причини.
Във връзка с американското кино, още няколко гвоздея от тия дни: - случайно ми попадна една реплика от вече "отминалия" Армагедон, която е показателна за написаното по-горе. Всичко хубаво, прекрасно и в един момент Брус Уилис казва : "The US Government wants us to save the world!"
- А пък фестивалът в Кан взел, че дал награда на някакъв "ренегат", дето си позволява да хули Буш и да разисква събитията от 11.09. А, да, в резултат на това сега филмът на Майкъл Муур може и да се появи в Щатите, щото до този момент компанията Дисни, отказвала да го пусне, считайки го за "опасен". Ех, дисперсия, дисперсия...
Мартин
 

Re:Moor

Мнениеот ffox » Вто Май 25, 2004 12:11 pm

Не знам дали си запознат с цялата история около филма на Майкъл Мур. На мен ми е интересен още от предишният си скандален филм - "Bowling For Comlumbine" където се фокусира върху агресивността в американското общество изразена в свръхвисоките статистики на убийства и насилствена смърт, в сравнение с множество други държави като цяло, и по-детайлно - с Канада, след което се опитва да проследи причините за това, достигайки в крайна сметка до интересни изводи за медийната среда и влиянието й върху обществото (не става въпрос за това как Diablo 2 и Терминатор трилогията подтикват младежта към насилие споко, "истината" е далеч по-прозаична и ужасна; впрочем същото вече лесно се забелязва и в България) Този му филм пък взе Оскар за документалистика, като ще си говорим за конкурси.

Самият Майкъл Мур е водещ на телевизионно предаване, в което се занимава май основно с изобличаваща журналистика и като правило е навъпреки на властта и голяма част от конвенциите, които приемаме наготово в живота. Още не съм си направила труда да проверя каква му е връзката със Southpark (една недетска анимация, която се занимава с горе-долу същото) освен интервюто на 2 от създателите й в Bowling For Columbine.

Специално за случаят с "9/11 Fahrenheit" обсъжданията бяха, че (американската, щом ще се обиждаме на дисперсия) компания MIRAMAX, под шапката на която е сниман филма, се разпространява за щатите от Disney, които се опасяват, че държавната администрация (на щатско, а не федерално ниво) ще лиши основната им база във Флорида от данъчните облекчения и преференции, на които се радват сега, като един вид легално отмъщение за ударът, който подобен филм би нанесъл особено сега, в навечерието на изборите, поради което Дисни отказват да разпространяват филмът в USA, принуждавайки Мирамакс да сключат договор с друг разпространител, което в общи линии ще ограничи печалбата им значително и дори може да направи разпространението нерентабилно. Въпреки това, четох някакво изказване на шеф на Мирамакс, в което той се ангажираше лично да намери начин за разпространението на филма в Щатите на всяка цена.

Та, да си дойдем на дисперсиите - как по-точно тази ситуация, в която американски журналист прави американски филм, срещу американската конюнктура, под шапката на американско студио, за което среща трудности от друго американско студио, се вписва като доказателство за единството на американското кино като цяло и Холивуд в частност? (Забележи, че дори не изпадам дотам да питам като как така американски филми (М. Мур сега, Тарантино 2 поредни години, сигурно има и други, но не ми се рови) печелещи най-престижната европейска кинонаграда, допринасят за обобщената оценка на нискокачествената филмова продукция на Щатите.)
ffox
 

Re: :)

Мнениеот ffox » Вто Май 25, 2004 1:12 pm

Много добро :D
напомня ми за посещението на Вал Тодоров и оттогава досега изградилата ми се представа за redneck-консерватори с pro-european-демократите :)
ffox
 

Аааа, страхотно

Мнениеот Goa » Вто Май 25, 2004 1:38 pm

Не знам кой е Станко Р., обаче това ме накефи максимално [s]:-}[/s][s]:-}[/s][s]:-}[/s] Добре, че не забравих да намеря време [s]:-}[/s] Направо професионална работа, изпипана [s]:-}[/s][s]:-}[/s][s]:-}[/s]

Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8391
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Това ми напомня

Мнениеот Goa » Вто Май 25, 2004 1:40 pm

за много якия лаф, който вкара навремето един мой състудент, докато обсъждахме разни преподаватели. Един друг състудент изрази мнение за една преподавателка, че е крайно ограничена, а този му отговори: "Не, тя не е крайно ограничена, тя е безкрайно ограничена..."

Това както и да е. Обаче! Избягвай да правиш такива обобщения, защото рискуваш те обявят за глупак Не може да няма известно количество качество, т.е. некрайно тъпи щатци (не американци). Или те не са достатъчно за да оборят обобщението? Всичките ли около теб са такива - "крайно тъпи еснафи и селяни" или само преобладаващата част (един приятел замина за щатите преди месец и вече вика, че не му харесвало - било голяма селяния; но пак си зависи къде е попаднал... Във всеки случай едва ли в Холивуд...)
Аватар
Goa
Модератор
 
Мнения: 8391
Регистриран на: Сря Яну 15, 2003 1:01 pm

Moor

Мнениеот Мартин » Вто Май 25, 2004 1:47 pm

Действително аз съм лаик (това го отбелязах и в самото начало, като споменах, че съм прост юзър, повтарям го и сега). От последния ти постинг ( имам предвид на ффокс, б.а.) научих доста нови неща. И... струва ми се, че отговора на въпроса КАК може да се прави обобщена оценка на американското кино, при тези чудесни примери (Тарантино и Мур), се съдържа в самото ти изложение. То дори е поредното доказателство за това, че не е безпочвено да се търсят връзки между 11.09 (политиката, изборите) и кинопроизводството. От тук нататък бих започнал да се повтарям с други мнения по-горе, а няма смисъл.
Нека оставим за момент на страна принципния въпрос - Е ли редно да се правят обобщения? (Едно обобщение, изказано от някого, винаги може да бъде оборено от друг, винаги може да му се намери слабо място, но това не пречи то да отразява вярна обща тенденция) И тогава бих искал да чуя твоето обобщение за филмите, произвеждани и разпространявани в Съединените щати. Наистина ще ми бъде интересно, не за да тръгна да споря на свой ред, а за да видя все пак - къде са разликите. [s]:-)[/s]
Мартин
 

Re: обобщения и статистика :)

Мнениеот ffox » Вто Май 25, 2004 2:11 pm

оо, недей така - "аз съм само яйце", както казваше друг един Майкъл - не се чувствам ЧАК пък толкова навътре в нещата, че да се ангажирам с обосновани обобщения, пък и се връщаме в първия ми постинг - в този точно момент нямам грам време и възможност да синтезирам нещо дори от сегашните си познания, какво остава да натрупам нови за целта

въпросът си остава висящ в To Do листа :)
ffox
 

Re: Троя - последен пирон в ковчега!

Мнениеот Преподобният ЦУП » Сря Май 26, 2004 12:04 am

Не трябва да те учудва сюжетната линия на филма Троя. Първо пълно е с охлюви и гнусни гейове като Брат Пит и Орландо Блум[s]:-))[/s]. Интересен факт , е че самото режисиране на филма съвпада с войната в Ирак. Спомняш си във филма 10 годишна война се свежда до време от 4-5 дни. Така и трябваше да бъде и със Садам. Войната да приключи за 1 седмица. Героите колят вражеските пълчища -милитъри от всякъде. А за погребенията имам собствено мнение в светлината на видяното от нас в затвора Абу Грейб за поругаването на мъртъвци. Некрофилия та дрънка..
щом това го правят обикновенни граждани на САЩ облечени във военна униформа. Каква огромната пропаст съществува между декларираните идеали на американското общество и не толкова относно политиката на управляващата върхушка (към това отдавна привикнахме) , а към действителните постъпки , подбуди и същност на американците...
Можем с голяма достоверност да кажем, че американската демокрация възпитава като цяло гадини, не толкова дегенерати- тях ги има във всяко общество. Тези гадини всъщност са обикновенните средностатически американци. И веднага ще се аргументирам Америка от началото на своето съществуване винаги е воювала- и с колониални господари и по между си и на расова основа и на геополитическа платформа. Войната е кредото на американското общество и икономика. Може да се каже висша форма на нейната динамика. Да си припомним войната на Севера и Юга. Имаме индустриален Север и земеделски Юг с различните взаимоотношения. Тази война може да се каже , че е за установяване на единна технологична база- т.е приобщаване на земеделския Юг към научно техническата ревлюция[s]:-}[/s]
С останалите войни пак същата картинка и с Мексико и с Испания и в Първата световна и Втората световна и Студената война и войните в по-новото време. Американското общество е едно крайно милитизирано общество и това не може да не даде отражение и в културен аспект- именно в киното..
Ето защо американската система не възвисява човека, а по-скоро го принизява до животинското. Това е апотеоз на Сър Звяр въпреки външното лустро и блясък. Тази страна избра един неправилен път на развитие, възпитание и система от ценности. Тя почна да генерира монстъри[s]}:-(([/s]. И тези монстъри всъщност се явяват нейните обикновенни граждани...И тия монстъри след 10-15 годиники ще разиграят такава една Троянската война и на самия Северо-Американски континет, само да сме живи и здрави[s]:-I[/s] да им гледам сеира[s]:-}[/s]
Преподобният ЦУП
 
Мнения: 287
Регистриран на: Сря Май 26, 2004 12:04 am

Re: Троя - последен пирон в ковчега!

Мнениеот Розов » Сря Май 26, 2004 12:13 am

ПЪРВИ РЕЗУЛТАТИ ОТ БАНКИ!
Успешно е прехванат част от протокола на изследователите с пробите и снимките!
За първи път на форума се публикува уникалния документ!!!


“ПРОТОКОЛ от 27 май: Виртуално оглеждане на обект с условно име “Пикник край Банки”.
Комисия в състав от трима научни специалисти......./не се чете – забележка от Форума/ -педанти в състав: един химик – да ги мери, художник – да ги скицира и симпатична дама – подгряващ ги елемент – извърши оглед и успешно замерване на обекта в нощта на 22 май до сутринта на 27 май.
Апаратура: използван бе радиотелеспектропедал тип “Трабант-Узи” усъвършенстван модел 1874 г. с плаваща решетка, осигуряващ сканирането на всички полуподвижни и спящи обекти с големина 23 см на 34 инча/ включително хваща и оскубани кокошки в менопауза/.
Поради дезинформация от TRANS – виж шифрограма от 25.05. на форума, който заблуждаващо посочва метода на Перке-Капошников, а той е на световно признатите учени Перкуляс-Калашников и се отнася за слънчевите затъмнения, а не за лунните / TRANS – да чете първо учебника за 9 клас по астрология, а после да се обажда и заблуждава/ групата начело с проф. Тарантога погрешно взе инструкции за посоченият порочен лунен метод и затова ще извърши втори оглед през нощта на 24 от 6 ч. сутринта когато пропеят първите петли и слънцето... /не се вижда нататък/.”

Да изпреварим учените и науката!
Канят се всички ентусиасти да се присъединят към епохалното замерване! Групата ще се подгрява лично от Сашо Бормов и други подобни.
Сутринта да сме първи преди петлите и да му мислят разните кокошки!

Мислеформи от всички Галактики! – помнете, че мястото на клизмата не може да се промени!
Розов
 

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

Общо на линия e 1 потребител :: 0 регистрирани0 скрити и 1 гости (Информацията се обновява на всеки 5 минути)
На Сря Яну 15, 2020 8:06 pm е имало общо 349 посетители наведнъж.

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта